Bolu'da maden arama ruhsatına izin verilmemiş

Bolu'da siyanürle maden araması yapılacağı yönünde yapılmaya çalışılan algı operasyonu Orman Bölge Müdürlüğünün Bakanlığa gönderdiği olumsuz raporu Bolu Gazetesi editörü Gazeteci Caner Güngör'ün elde etmesiyle son buldu.

Bolu'da maden arama ruhsatına izin verilmemiş
30 Nisan 2024

Maden araması için ruhsat müracaatında bulunan yerlerin Orman Bakanlığına ait olması nedeniyle Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına olumsuz rapor gönderdi ve buralarda sondaj çalışması yapılamayacağını bildirdi.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Bakanlığa gönderilen raporda;

"Bolu ili Merkez ilçesi Pirahmetler köyü/mahallesi hudutları içerisinde 08-03-01-99999 dosya numarası ile KOZA ALTIN İŞLETMELERI A-Ş. ye ait, Talep edilen Sondaj izni alanları Bolu Orman İşletme Müdürlüğümüzce gerek evrak üzerinde gerekse arazi üzerinde incelenmiş olup; olumsuz mütalaa edilmektedir.

Sondaj yapılacak alanların 3 kapalı devlet ormanında bulunması ve Bolu Merkez Köyleri ve yaylaları arasında bulunduğu, Bolu merkeze çok yakın olması söz konusu bu alanların civar köylerin su kaynaklarının su toplama havzası olması nedeni ile orman halk ilişkisini bozup sosyal sorun oluşturacağı; 6831 Sayılı Orman Kanununun 16. maddesine göre; 675,03 m² Sondaj izninin
verilmesinde Orman-Halk İlişkisi ve ormancılık çalışmaları açısından sakınca vardır." ifadelerine yer verildi.

İŞTE GÖNDERİLEN O RAPOR...

1 yorum yapılmış

  • Pirahmetli1 Mayıs 2024 - 12:12
    İnşallah verilen olumsuzluk raporuna uyulur. Olumsuz görüşe rağmen, Balıkesir Kaz dağlarında altın aramasıyla ilgili çok örnekler var. Halkımızın duyarlı olması gerekir.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.