19 yıldır yenemiyorduk

19 yıldır yenemiyorduk
7 Mart 2021

TFF 1. Ligin 25. haftasında Boluspor ligin genç ekiplerinden Bursaspor ile karşılaştı. İlk yarısı golsüz sona eren maçta oldukça etkili olan kırmızı beyazlılar oyuna sonradan giren Araz ve Kasongo işbirliği ile maçı da 2-1 kazandı.

Boluspor’a en son 8 Mart 1992 yılında yapılan müsabakada Bursaspor'u yenmişti. Yeşil-beyazlı takım  ile çıktığımız son 6 resmi müsabakada 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etmiştik.

Kırmızı beyazlılar sahaya  Gentian, Fethi, Burak Asan, Gökhan, Hamza, Oğuzhan, Muhammed, Edwin, Emin, Aykut, Mustafa on biri ile çıktı. Cezası sona eren Fethi formasına kavuşurken  Ensar’ın yerine sağ bekte görev aldı. 

Kırmızı beyazlılar maça rakibi Bursaspor’a göre daha üstün başlarken, ekibimiz ilk 10 dakikada etkili bir pozisyon geliştiremese de 14. dakikada Hamza net pozisyondan yararlanamadı. Sol kanattan sıfıra inen Oğuzhan ön direkte topu Hamza ile buluşturdu bu oyuncunun dokunuşu yeterli olmayınca top kaleye paralel ceza sahası dışına çıktı.

Karşılaşmada etkinliğini sürdüren Boluspor maçın 23. Dakikasında Gökhan Sazdağı’nın ceza sahası dışından etkili vuruşunda Bursaspor kalecisi Ataberk aynı güzellikle topu kornere çıkarmayı başardı.

Mücadelenin 32. dakikasında Mustafa Çeçenoğlu Hamza’dan aldığı topa vurdu top farklı şekilde auta giderken kırmızı beyazlılar öne geçme şansını yine yitirdi.

Edwin Gyasi 37. dakikada sakatlanarak yerini Araz’a bıraktı.  İlk yarıda başka pozisyon olmayınca iki takım  soyunma odasına  0-0’lık eşitlikle gitti.

Boluspor’da ikinci yarıda Hamza Gür’ün yerine Kabongo Kasongo girdi.

MAÇA GİRDİLER GOLE İMZA ATTILAR

Maçın 49. dakikasında sağ kanattan oyuna sonradan giren Araz ceza kale içine kesti, arka direkte Kabongo Kasongo topa son dokunan isim oldu ve Boluspor maçta 1-0 öne geçti.

BURSASPOR KALECİSİ ATABERK’TEN MÜTHİŞ KURTARIŞLAR

58. Dakikada  hızlı gelişen Boluspor atağında Mustafa Çeçenoğlu’nun pasında sol kanattan Muhammet sert vurdu Ataberk yine topu aynı güzellikle çıkardı. Bu pozisyondan bir dakika sonra Gökhan Sazdağı’nın şutunda Bursaspor’un genç kalecisi topu kornere göndermeyi başardı.  

Mücadelenin 61. dakikasında bu kez Mustafa Çeçenoğlu uzaktan sert bir vuruş yaptı yine Ataberk kalesinde ki bu tehlikeyi de başarı ile savuşturdu.  Aynı dakikada Bursaspor'un yakaladığı gol pozisyonunda bu kez Boluspor kalesi şanslı olan taraftı. 

EMİN BAYRAM KANEDİ KALESİNE ATTI

73. Dakikada sol kanttan Bursaspor'un yaptığı ortada topa son dokunan Emin Bayram kendi kalesine attığı golle durum 1-1'e taşındı. 

Golden 1 dakika sonra Kabongo kaleci Ataberk ile karşı karşıya kaldı, Genç kalecinin Kabongo'ya yaptığı müdahale sonrası maçın hakemi Emre Malok Ataberk'i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Kabongo maçın 87. dakikasında Araz'ın yine kanattan yaptığı ortaya bu kez kafa ile vurdu yere çarpan top Bursaspor filelerini havalandırdı. (2-1)

Maçta başka gol olmayınca Boluspor Bursa engelini 2-1 ile geçerken puanını 29 yaptı. Boluspor haftaya Akhisar ile sahasında karşılaşacak. 

1 yorum yapılmış

  • Bolusporlu8 Mart 2021 - 15:44
    Bazı genç oyuncularımızın, pas vereceği yerde, topu ayağında tutup, çalım atma sevdasından vazgeçmesi gerekir, Maç halı sahada değil, nizami çim sahada oynanıyor.Futbolcularımızın, paslaşmayı iyi yapması ve pas almayı beklemeden, pas almak için ortam yaratmaları gerekir. Başarılar Boluspor ve Reha hocamız ve futbolcular.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.