4 hafta sonra gelen 3 puan

4 hafta sonra gelen 3 puan
21 Şubat 2021

Spor Toto 1. Ligin ikinci yarısında henüz puanla tanışamayan Boluspor deplasmanda Tuzlaspor'u Aykut'un attığı golle 1-0 yendi.

Mücadeleye ekibimiz Gentian Selmani, Fethi, Tugay, Gökhan, Hamza, Oğuzhan, Muhammed, Edwin, Aykut, Burak Bekaroğlu, Mustafa onbiri ile çıktı. Kırmızı beyazlılarda sakatlığı süren Ali Keten ve Kabongo kadroda yer alamadı.

Maça iyi başlayan Boluspor ilk devrenin 15 dakikalık bölümünde topa daha çok sahip olan taraf olurken, rakip kalede istediği net pozisyonları bulamadı. Bu bölümde ev sahibi Tuzlaspor kontra ataklarla Boluspor kalesinde şans arasa da ekibimiz ev sahibine pozisyon şansı vermedi.

Mücadelenin 17. dakikasında Mustafa Çeçenoğlu’nun şutu maçın bu ana kadar en etkili pozisyonu olsa da tecrübeli oyuncu topu filelerle buluşturamadı.

24. dakikada Boluspor direğe takıldı...

Sol kanattan Mustafa Çeçenoğlu’nun yaptığı ortaya iyi yükselen Tugay’ın kafa şutu üst direkte patladı.

Rakip 10 kişi kaldı...

Maçın 25. Dakikasında Burak Bekaroğlu’nun ara pasında Hamza Gür Tuzlaspor kalecisi Haydar Yılmaz ile karşı karşıya kaldı. Muhammed Gönülaçar Hamza Gür’e arkadan yaptığı müdahale sonrası bu oyuncu kırmızı kart gördü. Kazanılan serbest vuruşta Mustafa Çeçenoğlu’nun etkili vuruşunu Haydar son anda kurtardı.

Selmani gole izin vermedi...

Sahada 10 kişi kalan Tuzlaspor’da Aldin Cajic aynı pozisyonda iki kez gol şansı buldu iki şutunu da Selmani kurtarmayı başardı.

Maçın 33. Dakikasında Tugay sakatlanınca yerini Burak Asan’a bıraktı.

34. dakikada Fethi'nin son çizgiden verdiği pasta Hamza'nın şutu kaleci Haydar'da kaldı. 

45. Dakikada Mustafa Çeçenoğlu ceza sahası içinde kazandığı topla döndü vurdu top bir kez daha Haydar’da kaldı.

İlk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıya iyi başladık...

58. dakikada sağ kanattan Mustafa Çeçenoğlu'nun yaptığı ortada Oğuzhan arka direkte dokundu top yine Haydar'dan döndü. 

GOLLLLL.. AYKUT DEMİR ATTI

Golll.. Sol kanattan yapılan ortada ceza sahası içinde 59. dakikada topa son vuran Aykut Demir oldu ve Boluspor 1-0 öne geçti. 

HAMZA MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI

74. Dakikada Muhammet'in ara pasında kaleci Haydar ile karşı karşıya kalan Hamza topu kaleciye nişanladı. Aynı dakikada Papa Diouf Hamza'nın  yerine oyuna girdi. 

75. Dakikada Mustafa Çeçenoğlu uzaklardan vurdu top direğin dibinden auta gitti. 

Son bölümlerde orta saha iki takım içinde çabuk ve rahat geçilse de Boluspor rakibine berabelrik şansını vermedi ve mücadeleyi 1-0 kazanmasını bildi. Bu sonuçla Boluspor 4 haftadan sonra puanla tanışırken puanını 22 yaptı ve düşme hattının üstünden uzaklaştı. Kırmızı beyazlılar hafta içinde sahasında Balıkesirspor ile karşılaşacak. 

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.