AK Parti grubu yine 'istemezük' dedi

AK Parti grubu yine 'istemezük' dedi
25 Mayıs 2021

Bolu Belediyesinin sosyal konut projesi için Dağkent’te satın aldığı 26 dönüm arsada sosyal konutların yanında yapacağı otel Belediye Meclisinde tartışmaya neden oldu. AK Parti gurubu her zaman ki gibi bu projeyede itiraz etti. CHP'nin genel muhalifitini adeta kendine örnek alan Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grubu otelede 'istemezük' dedi.

Belediye Meclisi Mayıs ayı 2. Oturumunda gündeme gelen Dağkent'e Belediyenin satın aldığı arsanın 3 emsale çıkartılması ve 40 metre inşaat yüksekliği verilmesi kararı beraberinde tartışmaları getirdi.

ÖZCAN; ‘KİMSEYİ MAĞDUR ETMEK İSTEMİYORUZ’

Ak Partili Meclis üyeleri 40 metre yüksekliğinde bir otelin bölgenin yapısını bozacağını ve diğer arsa sahiplerine haksızlık olacağını savunurken Başkan  Tanju Özcan, oteli Belediyeye katkı sağlamak amacıyla yapmak istediklerini dile getirdi.

Başkan Özcan yaptığı açıklamada; “O bölgede 400-450 tane sosyal konut yapmayı planlıyoruz. Daireler 2+1 ve 110 metre kare şeklinde olacak. Dar gelirli vatandaşların maliyetine ve uygun fırsatlarla daire sahibi olmalarını istiyoruz.  O bölgede 10 katlı TOKİ konutları var. Biz 8 kat olarak düşünüyoruz. Yani 3 emsali konutlar için uygulamayacağız. Otelide Belediye bir değer olsun diye istiyoruz. O bölgede arkada kalan 10 tane parsel var. 7 tanesiyle anlaşıp satın aldık. Diğer 3’üyle görüşmelerimiz sürüyor. Kimseyi mağdur etmek istemiyoruz” dedi.

BALABAN; ‘SOSYAL KONUTA DEĞİL OTELE KARŞIYIZ’

Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın konuşmasının ardından söz alan Ak Parti Grup Başkan vekili Burak Balaban, Ak Parti grubu olarak sosyal konuta karşı olmadıklarını bu konuta üzerlerine düşen desteği vereceklerini dile getirerek itirazlarının 40 metre uzunluğunda inşa edilmesi planlanan otel olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmalar sonrası Meclis üyelerin oylarına sunulan bölgenin 3 emsal yapılması kararı oy çokluğuyla kabul edildi.

1 yorum yapılmış

  • Salih. Tüvar25 Mayıs 2021 - 20:03
    Başkanım dagkente 8 katmı konut yapacaksınız hilton oteli yanındaki arsamıza alattin bşk dönemnde 3 kat imar verilmşti itirazlar üzerine sizde 4 kata çıkardınız eğer dağkente yapılacak kpnutları 8 kat yapatsanız bizlere karşı haksızlık olmszmı kim haksızlık yapsrsa allaha havale ederiz.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.