Artemis heykeline Avrupa'dan yoğun ilgi

Artemis heykeline Avrupa'dan yoğun ilgi
29 Mart 2021

Bolu müzesinde yıllardır sergilenen fakat dünyada tek olduğu Bolu ve Ticaret Sanayi Odası tarafından tespit edilen artemis heykelinin başına özellikle Avrupa'dan büyük ilgi geldi. BTSO Başkanına ulaşanlar Bolu'ya artemis başını görmeye gelmek istediklerini söylediler.

Bolu’da yaklaşık 50 yıldır müzede sergilenen kadın başı heykelinin dünyada eşi ve benzeri bulunmayan Roma dönemine ait mitolojik tanrıça ‘Artemis’ olduğu ortaya çıktı. Çoğaltma ve ticarileştirme izni alınan heykel Avrupa basınında da geniş yer buldu.

Özellikle tarih meraklıları Artemis heykeleni görmek için adeta sıraya girdi. BTSO Başkanı Türker Ateş'i her gün onlarca kişi ararken, Başkan Ateş, "Haberin duyulmasından sonra telefonlarım susmuyor. Haber Avrupa basınında da geniş yer buldu. Her gün bana özellikle Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelerden onlarca telefon ve mesaj geliyor. Herkes bu nadide eseri görmek istiyor. Şu an pandemi nedeniyle sıkıntılar olsada pandemi sürecinden sonra Bolu Müzesi önünde kuyruk olacağını düşünüyorum" dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.