Asırlık bakkal dükkânını dördüncü kuşak işletiyor

Asırlık bakkal dükkânını dördüncü kuşak işletiyor
25 Temmuz 2021

BOLU’NUN Yeniçağa ilçesine bağlı Eskiçağa köyündeki Bakkal dükkânı 110 yıldır ayakta duruyor. Bugün dördüncü kuşak olarak İbrahim Ertan tarafından işletilen küçük bakkal dükkânında eldivenden merdivene her şey satılıyor.

Bir erkek iki kız çocuğu babası olan 57 yaşındaki İbrahim Ertan, İlkokulu bitirdikten sonra babası ile birlikte bakkal dükkânında çalışmaya başladığını söyledi. Emekli olabilmek için Yeniçağa’da Demir döküm fabrikasında çalıştığını, ama iş çıkışları yine bakkal dükkânında babasıyla çalıştığını anlatan İbrahim Ertan, “Bu dükkânın ben dördüncü kuşak işletmecisiyim. Bu Bakkal dükkânını ilk kez 1910 yılında babamın dedesi açmış. Uzun yıllar hem çiftçilik yapmış hem de Bakkal dükkânını işletmiş. Vefat ettikten sonra benim dedem babasından kalan bu dükkânı çalıştırmaya devam etmiş. Dedemin zamanında iyi kazanan bir dükkân olmuş. Dedem ailesini bu dükkân sayesinde geçindirmiş. Aile olarak birlikte çalıştırmışlar. Dedem vefat edince diğer amcalarım başka işlere yönelince bu dükkânı babam devraldı ve biz aile olarak çalıştırmaya devam ettik. Hem çiftçilik hem de bakkalcılık yaptık. Marketler çoğalınca işlerimizde azalma oldu. Babam beni başka bir yere işe koydu. Ben orada beş yıl çalışıp emekli olduktan sonra yeniden Bakkal dükkânına dönüp çalıştırmaya devam ettim” dedi.

Bakkal dükkânında, gazyağı, tüpgaz, yem, hırdavat malzemeleri, inşaat malzemeleri gibi köylülerin ihtiyacı olan her şeyi sattıklarını da belirten İbrahim Ertan, “Köyümüzden birisi vefat ettiğinde cenazesine marketin sahibi gelmez. Ama biz müşterilerimizin hastalığında, sağlığında, yokluğunda hep yanındayız. O yüzden marketleri değil bizi tercih etsinler” diyerek marketlerle savaşını sürdüreceğini ve müşterileri sayesinde ayakta kalacaklarını söyledi.

2 yorum yapılmış

  • Kalfa26 Temmuz 2021 - 23:59
    Haber iyi yalnız Eskiçağa'da büyük market yok benim bildiğim..
  • erol önder27 Temmuz 2021 - 13:20
    hay maşaallah ibrahim usta sen çok yaşa hayırlı işler.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.