Baibü'den öğrencileri isyan ettiren karar!

Baibü'den öğrencileri isyan ettiren karar!
18 Aralık 2020

Uzaktan eğitimin devam ettiği Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde(BAİBÜ), senato tarafından sınavlarda kamera açılması kararı alınması öğrencileri çileden çıkardı. Sosyal medyada örgütlenen öğrenciler tepki göstererek kararın iptal edilmesini istediler.

Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ) uzaktan eğitime geçildi. Nisan ayından beri devam eden uzaktan eğitimde zaman zaman erişim sağlanamaması ve derslere katılımda zorluk çekilmesi öğrencilerin eğitimine olumsuz şekilde yansıdı.

Eylül ayı ortalarında toplanan BAİBÜ Senatosu, güz döneminin de uzaktan eğitimle verilmesine ve final sınavlarının yüz yüze yapılması kararı aldı. Son haftalarda koronavirüs vakalarında yaşanan olağanüstü artış sonrası 11 Aralık Cuma günü toplanan BAİBÜ Senatosu final sınavlarına ilişkin kararından geri adım attı.

Kamera açın talimatı verildi

Alınan yeni karar BAİBÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi(İBUZEM) tarafından duyuruldu. İBUZEM duyurusunda, “Üniversitemiz senatosu 11.12.2020 toplantısı, 2020/248 sayılı karar ile 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Dönem Sonu, Bütünleme, Tek-Çift, Azami Öğrenim Sonu Sınavlarının uzaktan eğitim yöntemiyle yapılmasına, sınav güvenliği açısından kameraların açık tutulması dahil gerekli tedbirlerin dekanlıklar ve dersin sorumlu öğretim üyeleri tarafından alınmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Öğrenciler tepki gösterdi

Senato tarafından alınan karar üniversitelileri adeta çileden çıkardı. Karara karşı çıkan binlerce öğrenci sosyal medya üzerinden seslerini Rektör Mustafa Alişarlı’ya duyurmaya çalıştı. Öğrenciler, yoğunluktan ötürü zaman zaman çöken sistemde kamera açılmasının daha büyük sorunlara yol açacağını belirterek kararın geri çekilmesini istedi. Sosyal medya platformu Twitter üzerinde #BaibüAnlayışİstiyor ve #BaibüMahremiyetİstiyor etiketi ile BAİBÜ Rektörlüğünü topa tutan üniversiteliler herkesin eşit imkanlara sahip olmadığının da altını çizdi. Tepkilerini ve eleştirilerini dile getiren öğrencilere BAİBÜ Rektörlüğünün ne cevap vereceği merak konusu oldu. Öte yandan öğrencilerin karardan vazgeçilmesi için fakülte dekanlıklarına ve CİMER üzerinden Yükseköğretim Kuruluna itiraz dilekçesi gönderecekleri öğrenildi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.