Bakanlık Gölcük'e el attı, işletme sözleşmesini iptal etti

Alaaddin Yılmaz Belediye Başkanı iken Milli Parklar Genel Müdürlüğünden kiralanan Gölcük Tabiat Parkı'nın işletilmesiyle ilgili sözleşme iptal edildi.

Bakanlık Gölcük'e el attı, işletme sözleşmesini iptal etti
9 Mayıs 2024

Gölcük Tabiat Parkı 2012-2021 tarihleri arasında işletmesi Orman Bakanlığı tarafından Bolu Belediyesine verildi. 

Fakat son 5 yıl içerisinde Gölcük Tabiat Parkında piknik ünitelerinin kırık ve bakımsız olması, tuvaletlerin bakımsız olması, çevre temizliğinin yapılmaması, oyun parklarının kırık ve bakımsız olması, iskeleler, yürüyüş yoları, çitler, merdivenlerin kırık ve bakımsız olması ve başka nedenlerle ilgili 21 adet resmi yazı ile Bolu Belediyesine uyarılar yapıldı. Fakat belediye bu uyarıların hiç birine ciddiye almadı. 

Öte yandan müfettişler Belediye ile Boluspor arasında yapılan alt yüklenicilik sözleşmesinin 22.02.2024 tarihinde Bolu Belediyesi tarafından sonlandırılarak alt yüklenicilik sözleşmesini başka bir firmayla yapıldığını belirledi.Yine işletmeciliklerle ilgili sözleşme ve taahhütnameye aykırı kiralamalar gerçekleştirildiği tespit edildi. 

Binaların bakımsız bırakılması, göl temizliğinin yapılmaması ve yuklarıda yazdığımız gerekçelerle Bolu Belediyesi ile yapılan işletme sözleşmesi bakanlık makamı tarafından iptal edildi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.