Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol ve ailesinin misafiri olduk

AK Parti’den  Bolu Belediye Başkan adayı olan Muhammed Emin Demirkol ve ailesi evinin kapılarını Bolu Gazetesi okurları için açtı.

Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol ve ailesinin misafiri olduk
20 Şubat 2024

AK Parti Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol, eşi Eda Hanım, 3 çocuğu Hasan, Bilal ve Fatma kapıda karşıladı bizi. Hepsi heyecanlı, hepsi samimi ve hepsi içtendi. Aslında hepimizin yaşadığı, bildiği, büyüdüğü bu toprağın insanı onlar. Anadolu kültürünü özümseyen, inanca ve insanlara saygı duyan, adabı ve terbiyeyi bilen bir aile Demirkol ailesi. Köklerinden hiç kopmamışlar. Halen Muhammed Emin ve Eda Demirkol'un annesi ve babası yanlarında. Aslında hepimizin bildiği, yaşadığı fakat şu sıralar unutturulmaya çalışılan bir Anadolu aile yapısı onlarınki.

Misafiri olduğu gazeteci Caner Güngör’ün sorularını içtenlikle yanıtlayan Muhammed Emin Demirkol tüm Bolu halkına selamlarını iletti ve seçildiğinde nasıl bir Belediye Başkanı olacağını anlattı.

İşte Muhammed Emin Demirkol’un Caner Güngör’ün sorularına verdiği yanıtlar.

Caner Güngör : Muhammed Emin Demirkol kimdir? Okuyucularımıza kendinizi tanıtır mısınız ?

Muhammed Emin Demirkol : 1984 yılında dünyaya geldim. İlkokulu Yeniçağa Yaşar Çelik İlkokulu'nda, ortaöğrenimimi Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Bağlarbaşı Lisesi'nde tamamladım.

2009 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olarak "Tıp Doktoru" unvanını alıp, heyecanla memleketim Bolu'da Gerede Devlet Hastanesi Acil Servisinde pratisyen hekim olarak mesleğime başladım.

İhtisasımı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda tamamlayarak İç Hastalıkları Uzmanı olarak 2014'te Van ili Bahçesaray Devlet Hastanesi'nde Uzman Doktor ve aynı zamanda Hastane Başhekimi olarak iki yıl görev yaptım.

2015 yılında Bolu'da İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimliği görevime başladım ve bu süreçte akademik çalışmalarıma da devam ederek Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye Anabilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi unvanını, 2023 yılında da ÜAK tarafından Doçent unvanımı aldım.

2017 yılında Bolu İl Sağlık Müdürlüğü görevine başladım ve bu görevini Bolu Belediye Başkan Adayı oluncaya dek devam ettirdim. Bu kademede, Bolu ilimize sağlık alanında pek çok proje ile yenilikler kazandırmaya, pek çok problemin çözümüne gayret gösterdim. Bulunduğum makam aracılığı ile ilimizde yapılması gereken ne varsa hak yemeden, kimseden ah almadan, hukuk çerçevesinde düzenlemelerle sağlamaya çalıştım.  Elbet daha yapılacak çok iş, kazandırılacak çok proje var. Şimdi daha geniş düşünme zamanı, şimdi tüm Bolu için çalışma zamanı.

Caner Güngör : Okuyucularımıza ailenizden bahseder misiniz?

Muhammed Emin Demirkol : Küçük yaşta babasını kaybeden babam zorluklarla büyümüş. O sebeple ilkokuldan sonra çalışmak zorunda kalmış. Aslen babam meslek olarak berber. Bir müddet berber olarak çalıştıktan sonra 1969 yılında Almanya'ya gurbetçi olarak gitmiş ve 1984 yılına kadar orada çalışmış. Türkiye'ye döndükleri yıl ben dünyaya gelmişim. Yeniçağa’da bakkalımız vardı ve ben de orada hafta sonları ve okuldan sonra babama yardım ederdim. 3 çocuklu, mütevazı, sevilen-sayılan esnaf bir aileden geliyorum. Belki de bu yüzden küçük yaşlardan beri insanlarla sıcak iletişim ve empati kurmayı, insanları anlamayı kendime amaç edindim. Doktorluk mesleğini de bu düsturdan yola çıkarak seçtim.

Caner Güngör : Kazandığınız takdirde nasıl bir başkan olacaksınız?

Muhammed Emin Demirkol : Öncelikle tüm Bolulu vatandaşlarımızı kucaklayan, onları dinleyen ve sorun değil çözüm odaklı bir başkan olmayı hedefliyorum. İl Sağlık Müdürü iken de benim kapım her daim, herkese açıktı. Sorunu tespit edip ne yapabiliriz noktasında kafa yormanın, zaman ve emek israfının önüne geçtiğini düşünürüm her zaman. O sebeple hedefimiz iyi niyetle iyi işler yapmak, Bolu’nun sorunlarını çözüme kavuşturmak, güzel şehrimize daha da kazandırılacak ne varsa onları kazandırmak.

Caner Güngör : Bolu’nun sorunlarına ve çözüm yollarına hakim misiniz?

Muhammed Emin Demirkol : Bolu’nun bir evladı, bir vatandaşı ve bir dönem sağlık yöneticiliği yapmış bir idareci olarak elbette sorunlarına hakimim. Dolayısıyla edindiğim tecrübeler ve gözlemler ışığında çözüm yollarına dair projelerimiz mevcut.  Hem bilimsel yansımalarla, analitik tespitlerle, hem de gözlemler ve halkımızın geri bildirimleriyle beraber çözüm ve gelişim yolunda hep birlikte ilerleyeceğiz.

Caner Güngör : Ziyaret ettiğiniz yerlerde halkımızın size bir yakınlığı ve ilgisi olduğunu görüyoruz. Bunu bekliyor muydunuz?

Muhammed Emin Demirkol : Bugüne kadar gerek işim gereği, gerekse yapım gereği hep insanlarla iç içe oldum. Elimden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalıştım. Elbette, bu yönlerim bana insanlara ulaşabilme, onlarla beraber onları anlama imkânı verdi. Vatandaşların hiçbir zaman bize ulaşması zor olmadı. Hep yanlarında olduk. Onlarla dost, abi, kardeş, evlat olduk. Yani ben bu seçim sürecinde onlarla bir araya gelmiyorum, biz zaten hep bir aradaydık.

Caner Güngör : Siz de oldukça genç bir adaysınız. Peki bu özelliğinizi de düşünürsek sizin gençlerimizle ilgili düşünceleriniz nedir ?

Muhammed Emin Demirkol : Gençlerimiz oldukça bilinçli ve donanımlı. Belediyecilik sürecinde bizlere çok şey katacaklarına inancım tam. Her birinin söyleyecek sözü, bizlere katabilecekleri gücü ve aydınlık fikirleri var. İstiyorum ki, onlardan gelenlerle Bolu’muzu beraber çok daha iyi noktalara götürelim, hedefimizi hep yükseltelim, ufkumuzu açalım, daha dinamik, daha üretken, daha çağdaş ve ülkemize örnek olacak bir Bolu yapalım. Gençlerimize her alanda desteğimiz olacak. Onlarla ilgili de oldukça heyecan verici projelerimiz var. Ama bunları birlikte uygulamaya geçireceğiz. Birlikte geliştireceğiz. 

Caner Güngör: Ailenizin siyasete girme konusunda size yaklaşımı nasıl oldu?

Muhammed Emin Demirkol : Daha önce de belirttiğim gibi biz mütevazı bir aileyiz. İnandığı gibi yaşayan, yaşadığı gibi inanan. Önce bu konudaki fikirlerini ve hayır dualarını almak için onlarla görüştüğümde; bu yolun zorlu olduğunu ancak ilimiz için faydalı işler yapacağıma inandıklarından desteklerinin tam olduğunu belirttiler. Tabi ki her aile, evladının yorulmasını üzülmesini istemez ama benim ne kadar enerjik, atılgan ve vatanı milleti için hiç düşünmeden atik bir şekilde hizmet aşkıyla, yapmak istediklerimin olduğunu bildiklerinden desteklerini esirgemediler. Sağ olsunlar.  Bu yollar onların verdiği güç ve destekle, ettikleri dualar ile yürünecek elbet. 

Caner Güngör: Boş zamanlarınızda neler yaparsınız?

Muhammed Emin Demirkol : Aslına bakarsanız “boş” zaman diyebileceğim bir zamanım evvelden ezelden pek olmadı. Hep meşguliyetlerim, projelerim vardı. Daha tıp öğrencisiyken dahi öğrencilere derslerinde yardımcı olurdum. Fazladan gönüllü olarak staj yapardım. O yaşlarda oturan bu düzen, sonrasında da devam etti. Şöyle uzun süre bir koltukta oturduğumu hatırlamam. Hep bir koşturmaca ve üretme isteği içinde oldum. Dileğim, bunları güzel şehrimiz Bolu için kullanabilmek.

4 yorum yapılmış

  • ODUNCU20 Şubat 2024 - 12:26
    ADAM ADAM İSTER KAZAN İSTER KAZANMA
  • Bolulu20 Şubat 2024 - 17:59
    Böyle çok değerli genç bir kişinin, doktorluk mesleğinde en üst konuma gelmesini isterdik. Siyasetin değer kaybettiği bir dönemde, kendini alanında yetiştirmiş bu kişilere yazık oluyor. Geleceği ve bahtı açık olsun.
  • Gülsen20 Şubat 2024 - 21:56
    Yaptıgı yeniliklerle bolu halkının taktirini kazanmış bir yönetici eminim belediyecilik anlamında çok başarılı olacaktır hakında hayırlısı olsun taktirle hakip ediyorum saglık sektötüründeki bilgi birikimi ile boluya daha faydalı olacağını düşünüyorum.
  • içerde 21 Şubat 2024 - 04:02
    Bu karakteri, adamlığı, şeffaflığı, çalışkanlığı, edebî ve bilgi ve tecrübesi ile sırf genel ve üst siyaset yüzünden kaybederse gerçekten bolu seçimi değil insanlığı ve hakettiği değeri kaybetmiş olur. Yerel seçimi partileştirmek çok yanlış. Ki, hangi siyasi partiye temiz siyaset yapıyor diyebiliriz? Biri tamemen hakından uzaklaştı. Biri yarı hdp ile demlenmiş. Biri faili meçhuller ile dolu. Genel siyasete değil aday a yönelik olmalıdır YEREL SEÇİM.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.