Başkan Özcan 28. ölüm yıl dönümlerinde onları unutmadı

Başkan Özcan 28. ölüm yıl dönümlerinde onları unutmadı
24 Ocak 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden, 28. ölüm yıl dönümlerinde, Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Türk dış politikasının önemli aktörlerinden eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem, için anma mesajı yayımladı.

Haber:Ayşe Tavaş

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden yayımladığı anma mesajında, ‘Üç büyük insan, üç büyük kayıp.’ “Her karanlık gecenin ardından güneşin mutlaka doğması gibidir, saçtığınız ışığın yurdumu aydınlatması" ifadelerine yer verdi.

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu suikasti

Araştırmacı gazeteci uğur Mumcu 24 Ocak 1993’te Ankara’da evinin önünde arabasına  konulan kalleşçe bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Mumcu, ölümünden 72 saat önce, İstanbul’da İlhan Selçuk ve dostlarıyla yaptığı görüşmede “öldürüleceğini” dile getirmişti. Vatanperver ülkesine bağlı Atatürk İlkelerine ve laikliğe sahip çıkan Uğur Mumcu, o yıllarda FETÖ’yü şöyle tanımlıyordu; “İmam ve hatip olarak yetiştirilenler emniyet müdürü, savcı, yargıç, kaymakam olacaklar, subay da olacaklar”, “tarikatlara ve cemaatlere alınan genç çocuklar 30 yıl sonra general olacaklar ve Cumhuriyete karşı ayaklanacaklar.”

Ali Gaffar Okkan'a suikast

Yedi yıl sonra yine tarihler 24 Ocak’ı gösterdiğinde, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 arkadaşı, Diyarbakır'ın en kalabalık caddesinde uğradıkları hain bir saldırı ile şehit düştüler. Suikastin  Hizbullah tarafından işlendiği iddia edilse de  faili meçhuller dosyasında rafa kaldırıldı.

Türk dış politikasının önemli aktörlerinden Dışişleri Bakanı İsmail Cem

Türkiye’nin en uzun süre görev yapan dışişleri bakanlarından biri olan İsmail Cem de yine bir 24 Ocak günü hayata gözlerini yumdu. Kanser tedavisine bağlı olarak bağışıklık sistemi zayıflayan ve enfeksiyon gelişen İsmail Cem’in yaklaşık bir ay süren tedavisi sonuç vermedi ve Cem 24 Ocak 2007 tarihinde hayata gözlerini yumdu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.