Başkan Özcan Amerika'ya savaş açtı

Başkan Özcan Amerika'ya savaş açtı
5 Ekim 2021

Başkan Özcan Amerika’ya ateş püskürdü. Amerika’dan Türkiye’ye dost olmayacağını belirten Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamayan Amerikan yetkililerine seslendi.

​Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Özcan basın açıklamasında Ekim ayı Belediye Meclisi 1.oturumunda meclise ABD’yi kınamaya yönelik önerge vermişti. Önerge de  “Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Toplantısı’na katılmak üzere ABD’ye giden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, burada devlet gelenekleri ile örtüşmeyecek bir şekilde, herhangi bir ABD temsilcisi tarafından karşılanmamasını iyi niyetli bir davranış olarak görmüyoruz.

Kökleri binlerce yıl geriye dayanan Yüce Türk milletini, 200 yıllık bir devletin küçük düşürmeye çalışma çabalarını Bolu Belediyesi Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak şiddet ve nefretle kınıyoruz.  Geçmişte ve günümüzde yaşanan olaylardan görüyor ve anlıyoruz ki; ABD Türkiye’nin hiçbir zaman müttefiki ve dostu olmamıştır.   Bugün, Suriye’de Türk askerlerine kurşun sıkan terör örgütü PKK/YPG’ye binlerce tır silah gönderen ABD’dir.

FETÖ elebaşı Fettullah Gülen’i maşa olarak kullanıp, 15 Temmuz hain Darbe Girişimi’ni yapan ve bu yolla ülkemizin milli birliğine, demokrasisine kast eden de ABD’dir.    Yine Türkiye’nin ortağı olduğu, parasını verdiği F35’leri teslim etmeyen, çeşitli yaptırımlar uygulayan, ABD eski Başkanının, Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderdiği mektupla ağır ifadeler kullanan, beyzbol sopasıyla kendilerince subliminal mesaj vermeye çalışan da ABD’dir.  Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Sağcı-Solcu gibi türlü ayrıştırma tuzaklarıyla ülkemizin birlik ve beraberliğine kast etmeye çalışan da ABD’dir. Bu ve bunun gibi daha birçok örnek sayılabilir...  O nedenle Türkiye olarak, ABD ile tüm ilişkiler yeniden gözden geçirmelidir.

Bunun ilk adımları olarak, ABD’nin İncirlik ve Kürecik üsleri derhal kapatılmalıdır.  Sadece ABD’ye hizmet eden NATO’dan da Türkiye’nin ayrılması elzemdir. Eğer bu yukarı sayılanlar gerçekleşir ise Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta dile getirdiği ve bizlerin de desteklediği “Dünya 5’ten büyüktür” söylemi yerini bulacaktır. Bu vesileyle, Bolu Belediyesi Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak, düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşıyor, hükümetimizden bu konuda gerekli adımları kararlılıkla atmalarını talep ediyoruz.” ifadeleri yer alıyordu.

“TÜRKİYE’Yİ ADAM YERİNE KOYMUYORUM DEMEYE ÇALIŞIYOR”

Başkan Özcan, Amerika’ya görüşmeye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Amerika’dan hiçbir yetkilinin karşılamamasının Türk Milletine hakaret olduğunu dile getirdi.

“Amerika’da Cumhurbaşkanımızı, Amerikan yetkililerinin karşılaması gerekirken, bizim Dış İşleri Bakanımız karşılıyor. Yani Amerika diyor ki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını ben kendi yetkililerime karşılatmıyorum. Bir anlamda, ben Türkiye’yi adam yerine koymuyorum demeye çalışıyor” diye konuştu.

“BENDE BU KARARIN ALTINA İMZAMI ATIYORUM”

Bu önergenin İngilizceye çevrileceğini ifade eden Başkan Özcan, “Bu mektup Amerika Birleşik Devleti Başkanına Bunak Coni’ye Joe Biden’a gönderilecek. Ayrıca Amerikan büyükelçiliğine ve Türkiye Dış İşleri Bakanlığına da Belediye meclisinin bu kararına ve önerilerine göndereceğiz. Bende bu kararın altına imzamı atıyorum” dedi.

“AMERİKA’DAN BİZE DOST OLMAZ”

Amerika’nın oyunlarını görmemiz lazım diyen Özcan, “Amerika’dan bize dost olmaz, Amerika’nın oyunlarını görmemiz lazım. İktidarda kalmak için veya iktidara gelmek için medet umanlara bu çağrılarımı yapıyorum bu uyarılarımı yapıyorum. Amerika bizi sömürgesi gibi görmeye çalışıyor. Amerika hadsizlik yapıyor. Amerika bu ülkenin Cumhurbaşkanı üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk halkına hakaret ediyor. Biz sayın Erdoğan’a ülke içinde muhalifiz. Sayın Erdoğan’ı seçimle yenmek için de uğraşıyoruz. Ama sayın Erdoğan bu görevde kaldığı sürece anayasamız ne diyor milli birliğimizi bütünlüğümüzü temsil eden Cumhurbaşkanıdır. Biz ona öyle bakarız. Türk milletinin temsilcisi olarak bakarız. İçeride eleştiririz. Ama kendi mahallemizin çocuğunu başkasına dövdürtmeyiz. Bizim anlayışımız bu” dedi.

“BELEDİYE MECLİSİNDE YÜREKLİ BİR ŞEKİLDE BU KARARI VERDİK”

Türk milletine yapılan hakaretlere kimsenin sesinin çıkmadığını belirten Başkan, “Peki ben şimdi soruyorum. Nerede kardeşim milli ve yerli arkadaşlarımız? Niye sayın Cumhurbaşkanına yapılan bu hakaretlere, sayın Cumhurbaşkanının şahsından öte, onun üzerinden Türk milletine yapılan hakaretlere niye sessiz kalıyorlar? Biz Bolu Belediye Meclisinde yürekli bir şekilde bu kararı verdik” diye konuştu.

SESSİZ KALARAK NEREYE VARMAK İSTİYORLAR

Bu hakaretlere sessiz kalanların kime hizmet ettiğini soran Tanju Özcan, “Ama sayın genel başkanımız dedikleri, liderimiz dedikleri, dünyanın en büyük lideri dedikleri, sayın Erdoğan’a AK Partililer niye sahip çıkmıyor. MHP Yönetimi niye sahip çıkmıyor. Çok merak ediyorum milli ve yerli olmak, şöyle bir ortamda Türkiye’de eleştirdiğimiz sayın Cumhurbaşkanına Amerikan yöneticilerinin yaptığı saygısızlığı ağır eleştirmek düşer. Yerli ve milli olmak bunu gerektirir. Sessiz kalarak nereye varmak istiyorlar. Sessiz kalarak kime hizmet ediyorlar” dedi.

3 yorum yapılmış

  • Bolulu vatandaş6 Ekim 2021 - 16:05
    Özünde Başkan açıklamalarında haklı olabilir. Ve haklıdır. Belediye önüne asılan pankart için, , İller İdaresi ve Kamu İdare Hukukuna uygun olarak, Bolu Valiliğinden izin alınması daha uygun olurdu.
  • MSKYSR6 Ekim 2021 - 10:14
    Sayın Başkanın bu açıklamalarının altına bende imzamı atarım. Bu bir iç mesele değil, dış mesele. İçeride birbirimizi yesek de dışarıda bir ve beraber olmalıyız.
  • Uğur Şener 11 Ekim 2021 - 20:54
    Bravo başkan herkese örnek olman dileğiyle

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.