Başkan Özcan ateş püskürdü

Başkan Özcan ateş püskürdü
12 Eylül 2020

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Cemiyet Sohbetleri programında, İlde korono virüsünden hayatını kaybeden vatandaşlar hakkında yaptığı açıklamaların tepki çekmesi üzerine basın toplantısı düzenledi. Başkan Tanju Özcan, “Bir ayağı çukurda lafı, bir atasözüdür. Yoksa ben kimsenin ölmesini arzu eden birisi değilim” dedi.

Haber: Ayşe Tavaş 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Cemiyet Sohbetleri programında, İlde korona virüsünden ölen vatandaşlar hakkında yapmış olduğu açıklamaların ulusal medyada çarpıtılarak sunulması üzerine basın toplantısı düzenledi. Ulusalda çıkan yandaş haberler üzerine ateş püsküren Başkan Özcan,“Bu haberi bu şekilde çarpıtarak veren yandaşlara gazeteci demek bile bana zul geliyor" şeklinde konuştu.

“Doktorun İfadelerini Söyledim”

Bir ayağı çukurda cümlesinin bir atasözü olduğunu ve bir doktorun korona virüsten ölen yaşlı bir hastayı tarif ederken söylediği cümle olduğunu belirterek, "Üstelik öyle bir manşet atılmış ki, Bırakın ölsünler gibi birşey söylemişim. Böyle bir kelime ağzımdan çıkmadı. Ben basın toplantısında söylediklerimi gayet net bir şekilde hatırlıyorum. Orada, gazeteci arkadaşlarımız vaka ve ölüm rakamlarını sordu. Son vaka sayısını bilmiyorum. Ölü sayılarını biliyom.Bu sorunun sorulacağını bilmediğim için son güncel bilgiyi almadım. Orada, ölenlerin önemli bir kısmının yaşlılar olduğu, başka ağır hastalıkları olan insanlar olduğunu söyledim. Göynük’te ilk yaşanan korona vakasında Fatma teyzenin doktoru, “Fatma teyzemiz zaten bir ayağı çukurdaydı' yoğun bakımda çok güzel ilgilendik. Belki de bir kaç gün ömrünü uzattık dedi. Bende onun sözlerini aktardım" diye ifade etti.

"Bırakın Ölsünler Diye Ağzımdan Söz Çıkmadı"

 Başkan Özcan, "Bırakın Ölsünler gibi bir tanımlamayı bu açıklama içerisinde nasıl çıkartabilirler buna anlam vermekte güçlük çekiyorum. Bir ayağı çukurda lafı, bir atasözüdür. Ağır risk altında olan kişiler anlamına gelir. Yoksa ben kimsenin ölmesini arzu eden birisi değilim. Herkesin ölümünden üzüntü duyan biriyim. Benim ağzımdan bırakın ölsünler gibi söz çıkmadı” ifadelerini kullandı.

1 yorum yapılmış

  • kara14 Eylül 2020 - 13:05
    yeni şafak mı?Ciddiye almayın..

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.