Başkan Özcan, "Kuran-ı Kerimi okuyunca sosyal demokrat oldum"

Başkan Özcan, "Kuran-ı Kerimi okuyunca sosyal demokrat oldum"
1 Haziran 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türkiye’nin bir çok yerinden sosyal demokrat nasıl cami yapar diye binlerce tweet atılmasına ilişkin kendisine yönelik gelen eleştirilere cevap vererek, “Üniversite yıllarımda Kuran-ı Kerim’in Türkçe mealini okudum, Hz. Peygamber in hadisi şeriflerini okudum. Orada gördüm ki aslında Allahu Teala kullarına sosyal demokrat olmayı emrediyor.” dedi.

Bolu Belediyesi tarafından yaptırılacak cami nedeniyle sosyal medya üzerinden kendisine çok sayıda eleştirinin geldiğini söyleyen Özcan, “Bolu’dan çok tepki almadım ama Türkiye’nin her yerinden binlerce tweet geldi. Bir sosyal demokrat nasıl cami yapar. Ben geçen basın toplantısında sosyal demokrat anlayışımı anlattım. Ben okuduğum yazarlardan etkilenerek sosyal demokrasiyi benimsemedim. Arkadaşlarımın bir kısmı sosyal demokrat bende sosyal demokrat olayım diye sosyal demokrat olmadım. Üniversite yıllarımda Kuran-ı Kerim’in Türkçe mealini okudum, Hz. Peygamber in hadisi şeriflerini okudum. Orada gördüm ki aslında Allahu Teala kullarına sosyal demokrat olmayı emrediyor. Fitreyi zorunlu kılıyor niye zorunlu kılıyor.” diye konuştu.

ZEKAT İSLAMIN ŞARTLARINDAN BİRİDİR

Zekatın islamın şartlarından biri olduğuna dikkat çeken Özcan, şunları söyledi: “Zekat, islamın şartlarından bir tanesi. Hz. Peygamber komşusu açken tok yatan bizden değildir diyor. Bana göre sosyal demokrasinin bütün evrensel ilkeleri aslında bu hadis-i şerifin altında kurulmuş şekillendirilmiş. Eşitlikten bahsediyor Hz. Peygamberimiz. Hz.Ebu Bekir’in kölesini alıyor azat ediyor ve kendine en yakın yol arkadaşı yapıyor. Mekke’den Medine’ye hicret olayı oradaki dayanışa ruhu Hz. Peygamber ne diyor her Medineliye bir Mekkeli aileyi kardeş aile yapacaksınız diyor. Malınızı bölüşeceksiniz diyor. Bizim kardeşlik köprüsü diye bir projemiz vardı. Şu anda 150’yi aşkın aile birbirine kardeş aile. Bir zengin aile bir ihtiyaç sahibi aile işte bizim sosyal demokrat anlayışımız bu.”

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.