Başkan Özcan meclis toplantısında Mansur Şen'e bakın neler söyledi

Başkan Özcan meclis toplantısında Mansur Şen'e bakın neler söyledi
12 Ocak 2021

Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci oturumunda Dağkentte alınan 26 dönümlük arsaya orta ve alt gelirli vatandaşlar için yapılması planlanan Sosyal Konut Projesi'nde kullanılmak üzere Başkana borçlanma yetkisi verilmesi için yapılan oylamada İYİ Partili Belediye Meclis Üyelerinden Ahmet Yılmaz hariç başta Mansur Şen, Hasan Hakan Alpaslan ve Suat Orhan 'hayır' oyu kullandılar. 

Mansur Şen'in başkan yardımcılığı görevinden alınmasından sonra 'hayır' oyu kullanan İYİ Partililerin Başkan Tanju Özcan'dan eş başkanlık istediğide gündeme bomba gibi düştü.

Bilindiği üzere Bolu belediyesi Dağkentte 26 dönümlük bir arsa alarak buraya orta ve alt gelirli vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Projesi yapmak için kolları sıvadı. Bu proje için meclisten 130 bin TL borçlanma yetkisi isteyen başkan Özcan'a Millet İttifakı ortağı İYİ Partili Belediye Meclis Üyelerinden Ahmet Yılmaz hariç Mansur Şen, Hasan Hakan Alpaslan ve Suat Orhan 'hayır' oyu kullandılar. 

MANSUR ŞEN KÜRSÜDE GEREKÇELERİNİ AÇIKLADI

İYİ Partili 3 meclis üyesinin 'hayır' oyu kullanmasından sonra Başkan Özcan İYİ Parti gurubuna gerekçelerini duymak istediğini söyledi. 

Bunun üzerine kürsüye çıkan ve kısa süre önce Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Mansur Şen, "Biz sosyal konut yapılması noktasında hem fikiriz. Bizim temel düşüncemizde yerle ilgili daha önce sizinlede paylaştığım çekincelerimiz var.  Sosyal konut alanının yerinin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Dağkentin nasıl etkileneceği konusunda endişelerimiz var. Ordaki insanlarında görüşlerinin alınması gerekiyor. Olayın finansmanını düşünüyoruz ama ortada net bir projenin olmadığını görüyoruz. Sosyal konut alanı olarak başka bir yer değerlendirilmeli diye düşünüyoruz" dedi.

SİZİNLE YOLLARI AYIRMAKLA DOĞRU YAPMIŞIZ

Mansur Şen'in konuşmasından sonra mikrafonu eline alan Başkan Özcan, "Süleyman Demirel'in meşhur bir sözü vardı. Dün dündür bugün bugündür. Rahmetli haklıymış. Mansur bey siz sıradan biri değilsiniz. Bir buçuk yıldır İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısıydınız. Burayı neden almak istediğimi, hangi amaçla ve nasıl aldığımı herşeyi baştan sona biliyorsunuz. Siz burayla ilgili analiz yapmadığımızı nerden biliyorsunuz. Hiç gelip bana sordunuz mu ? Mansur bey yapılan bütün bu çalışmalardan haberiniz yoksa seninle yolları ayırmakta doğru yapmışız" şeklinde konuştu.

VİLLACILAR RAHATSIZ OLUR MU DEDİNİZ

Başkan Tanju Özcan Mansur Şen ile arasında geçen konuşmayıda anlatarak, "Siz bana sadece dediniz ki arka tarafta 4 tane villa arazisi var. Bunlar rahatsız olur mu dediniz. Bende 700 kişiyi ev sahibi yapabilirsek bırakın villacılar rahatsız olsun dedim. Hatta aynı fiyata verirlerse o arazileride alalım dedim" dedi.

DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜNDÜR SÖZÜ DOĞRUYMUŞ

Özcan konuşmasının devamında Şen'e yüklenerek, "Dün dündür bugün bugündür sözünün doğru olduğunu görüyorum. Evet siz görevden ayrıldıktan sonra bazı basın organlarında okuyoruz. Yok imar yolsuzlukları yaşamışız. Neler yazmışız neler çizmişiz" şeklinde konuştu.

GÖREVE DEVAM ETSEYDİ HAYIR OYU KULLANMAZDI 

Mansur Şen'in başkan yardımcılığı görevine devam etseydi hayır oyu kullanmayacağını söyleyen Başkan Özcan, "Bakıyorum Mansur bey görevden alınana kadar bir tane hayır oyu kullanmadınız. Göreve devam etseydi bu konudada hayır oyu kullanmayacağını burada herkes biliyor" dedi. 

İYİ PARTİ EŞ BAŞKANLIK İSTEMİŞ

Başkan konuşmasında İYİ Partinin kendisinden eş başkanlık pazarlığı yaptığını da ilk kez açıklayarak, "Meselenin ne olduğunu sizde bende gayet iyi biliyoruz. Mesele eş başkanlık talebi. Eş başkanlık sistemi bize göre değil. Bu HDP'ye göre. Ne ben HDP'liyim nede siz HDP'lisiniz. Bizim bir Millet İttifakımız var. Biz bu ittifaka sadık kalmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan komisyondan gelen karar oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.