Başkan Özcan özür diledi

Başkan Özcan özür diledi
2 Eylül 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bir YouTube programında tüp bebek konusunda yardım isteyen kadınla olan anısını esprili bir şekilde anlatması sonrası bazı kesimler tarafından tepki gördü.

Bolu Belediye Meclisi toplantısında AK Parti'li meclis üyelerinin salonu terk ederek tepki gösterdiği Özcan, "Gerçekten bu anlattıklarımdan siyasi olarak değil de samimi olarak üzülen kadınlar ve kadın dernekleri varsa onlardan da özür dilemek düşer bana" dedi.

"BU ANIYI ANLATTIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM"

Tanju Özcan, meclis toplantısının ardından kendisine gösterilen tepkilerle alakalı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan, söylediği sözlerden dolayı üzgün olduğunu ifade ederek, "Armağan Çağlayan'ın programına katıldım. Program zaten magazin ağırlıklı. Orada bana ne yapmak istediğimi sordu. Ben de siyasetin mizahi yönlerini öne çıkaran bir kitap yazmak istediğimi söyledim. Çok fazla mizah dolu anılarımız da var. Bunları yazmak istediğimi söyledim. Sonra aklıma gelen ilk esprili anımı anlatmamı istedi. Aklıma bu anı geldi. Keşke gelmeseydi. Şundan dolayı üzüntü duyuyorum. Bu yaşanmış bir olay. O program bir magazin ağırlıklı program. Benim gibi tecrübeli bir siyasetçinin o anıyı orada anlatmaması gerekiyordu. Ama benim orada amacım kadınlarımızı rencide etmek değil. Hiçbir zaman kadına el kaldırmış, şiddet göstermiş bir insan değilim. Bunu herkes bilir. Kadınlara ne kadar saygılı olduğumu herkes bilir. Ben bunu kadınları incitmek için yapmadım. Ama yine de bu anıyı anlattığım için üzgünüm. O anda ağzımızdan o anı çıktı" dedi.

"HALK BENİ BİLİYOR"

Sığınmacılara yönelik sözlerinden dolayı, bazı çevrelerin kendisinin açığını aradığını dile getiren Özcan, "Ama bu 'İğrençsinTanjuÖzcan' hastaghini yapanlar troller. Neden yapıyorlar? Çünkü Türkiye'nin en önemli sorunlarından birine parmak bastım. Ne dedim; göçmen dedikleri sığınmacılarla ilgili yaptığım açıklamalar Türkiye'de büyük yankı ve destek buldu. Bundan dolayı açığımızı arıyorlar. Biz de orada anlatmamamız gereken bir anımızı anlattık. Bazen siyasetçi konuşurken ağzından anlatmaması gereken bir şeyi anlatır ya. O benim samimiyetimden oldu. Yoksa iğrençliğimden falan değil. Bunu yapanların amaçlarını biliyorum. Halk beni biliyor. Benim yakın çevrem ve iş arkadaşlarım da benim kadınlara nasıl pozitif ayrımcılıkla yaklaştığımı da biliyor" diye konuştu.

"BANA ÖZÜR DİLEMEK DÜŞER"

Başkan Özcan, sözlerine üzülen kadınlardan özür dilediğini belirterek, "Ama bundan dolayı gerçekten samimiyetle üzüntü duyan kadınlar varsa, gerçekten bu anlattıklarımdan siyasi olarak değil de samimi olarak üzülen kadınlar ve kadın dernekleri varsa onlardan da özür dilemek düşer bana. Ama siyasi olarak bu işin peşini sürdürenlere beni hastagh yapanlara hiçbir sözüm yok. Onların sözlerini ciddiye dahi almıyorum" dedi.

4 yorum yapılmış

  • Taşıran amca2 Eylül 2021 - 11:41
    Tanju başkan bir avukat, o mesleği gereği laf cambazı. Benim kızdığım husus şu. MADEM KAPALI BİR KADINSIN, KOCAN VARSA ONUNLA GİT. SALAK SALAK DERT ANLATMA. KOCAN ANLATSIN, SEN GİDERSEN BÖYLE OLUR İŞTE, İYİKİ TANJU BEY SADECE LAF YETİŞTİRMİŞ, BAŞKA BİR OLUMSUZLUK OLMADIĞINA DUA ET.
  • Bolulu2 Eylül 2021 - 13:00
    Muhterem kadınlarımıza yapılan bu edep dışı hakaretin, İnsan Hakları Mahkemesinde görüşülerek, ilgilinin yargılanması gerekir. Bütün avukat kökenli bayanları göreve davet ediyoruz.
  • Taşıran Amca23 Eylül 2021 - 03:09
    Taşıran amcanın anası gitmiştir tancunun yanına
  • Ertugrul Osman Turk3 Eylül 2021 - 14:56
    Taşıran amca rumuzlu zat. Edep yoksunu olmamak gerek. Edep i tabiki benden öğrenmeyeceksin fakat değerin kıymeti takdirini bilmek gerekir. Başka bir olumsuzluk zaten bu edep yoksunu zümre i beşer den beklenir. Seküri vayyaş başkan edep yoksunudur. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir bayan bizde erkekler gibi sokaklarda üstümüz çıplak dolaşmak istiyoruz bu bizim hakkımız demiş. Zümre i beşer böyle bir şey işte.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.