Başkan Özcan vekillere böyle seslendi

Başkan Özcan vekillere böyle seslendi
4 Temmuz 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz günlerde Bolu Valisi Ahmet Ümit’in Yukarı Çarşı projesi, Valilik Parkı Projesi ve Kızılay Otoparkı Projesi hakkında yaptığı açıklamalar ile ilgili konuştu. Vali Ümit’le polemiğe girmeyeceğini belirten Başkan Özcan, Vali Ümit’in Valilik Parkı Projesi ile ilgili verdiği karara üzüldüğünü ve Yukarı Çarşı projesi için istenen para mevzusunun da kapandığını belirtti.

Haber : Sefa GÜNAY

Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz günlerde Bolu Valisi Ahmet Ümit’in Yukarı Çarşı projesi, Valilik Parkı Projesi ve Kızılay Otoparkı Projesi hakkında belgelerle yaptığı açıklamalar ile ilgili konuştu.  

"MİLLETVEKİLLERİNİN CEVAP VERMESİ GEREKİRDİ"

Yukarı Çarşı Projesi için Kültür ve Tabiat Varlıkları Fonundan istenen para konusu hakkında Vali Ümit’in değil AK Parti Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’nün cevap vermesi gerektiğini belirten Başkan Özcan, “Ben Sayın Valimizin bu konudaki cevabına üzüldüm. Kendisi devlet memurudur, bir şey demiyorum. Ama bu sorulara cevap vermesi gereken iki tane milletvekili var. Bir tane il başkanı var. Nerde bunlar?” ifadelerini kullandı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in 3 proje hakkında yaptığı açıklamalara hakkında konuşan Başkan Özcan şu şekilde konuştu;

“BAKALIM İL GENEL MECLİSİNDEN NASIL BİR KARAR ÇIKACAK”

“Kızılay Parkını almak için eski başkan baya mücadele etti. Kepçe kepçeye geldiler Özel İdare ile. Sonucunda Özel idare davayı kazandı. Biz buraya çok katlı bina yapılmasına karşıyız. Otopark ihtiyacı da var. ‘Yer altına bir kat inelim otoparkı yapalım. 13 tane de dükkan çıkıyor. Dükkanlarda sizin olsun sadece üstünü biz yeşil alan olarak kullanalım’ teklifinde bulunduk. Özel İdareden para istemedik, dükkan istemedik. ‘Biz yapalım size devredelim’ dedik. Ancak Sayın Valim topu İl Genel Meclisine atmış ama tabi kendisi bizden daha kıdemli hukukçu ama İl Özel İdarenin bir genel sekreteri var birde başkanı var. Sayın Valimiz Özel İdarenin başkanı. ‘Bu konu İl Genel Meclisine havale ettim’ demiş. Bakalım İl Genel Meclisinden nasıl bir karar çıkacak. İl Genel Meclisi bu talebimize niye hayır diyecek. İl Genel Meclisinin buraya otel projesi mi var? Ben önümüzdeki günlerde vatandaş olarak teklif edeceğim. Buranın otopark alanı haline getirilmesini. Burada otoparka ihtiyaç var. Teklifimizde son derece samimiydik. Birde yeni başvurmuşuz gibi laflar var. Biz bu konuyu şifayen ilettik. Çok oldu hem de. Bu konuda İl Genel başkanına da Sayın Valimizi de bilgi verdim. Hem de kaç ay oldu.”

“BU TALEBE OLUMSUZ YANIT VERİLMESİNE ÜZÜLDÜM”

“Valiliğin arkasındaki alan atıl oraya 15 tane araç çekiliyor. Askerlik şubesinin önü ile İbn-i Sina Caddesi ve İzzet Baysal Caddesinin yaya bağlantısı yok. Buraya da ‘yer altına 2 kat otopark yapalım valiliğimize verelim’ dedik. ‘Tarihi bina yaklaşma sınırlarını dikkat ederek yaklaşık 200 araçlık bir otopark yapalım. İbn-i Sina Caddesi ile birleştirerek İzzet Baysal Caddesine bu şekilde bağlayalım’ dedik. Bunu da biz karşılayalım. Ancak Sayın Valimiz buna hayır cevabı vermiş. Mülkiyetin İç İşleri Bakanlığına ait gerekçesiyle, ancak mülkiyetin İç İşleri Bakanlığına ait değil. Hazineye ait. Dolayısıyla ben bu talebe olumsuz yanıt verilmesine özellikle üzüldüm.”

“BU KONUYA SAYIN VALİMİZ DEĞİL. İLİN SİYASİLERİNİN CEVAP VERMESİ GEREKİYORDU”

“Yukarı çarşı esnafı çalışmalar için ‘tamam parasını ödeyelim’ diye. Yaklaşık 2 Buçuk Milyon Lira tutuyor bu çalışmalar. Sonra benim aklıma geldi, ‘Bir dakika’ dedim ‘Kültür ve Tabiat Varlıkları Fonu diye bir fon var. Biz bu fondan borcumuz olduğu için para isteyemiyorduk’ dedim. Ama şimdi borcu yapılandırdık. 6 Milyon 900 Bin Liralık bir birikmişti bunu yapılandırdık. Bunu ödüyoruz. Hatta Sayın Valimiz garantiye alsın diye İl Banka yazsın İl Banktan kesilsin. ‘2 Buçuk Milyon yoksa kasada bizim yatırdıklarımızdan 2 Buçuk Milyon verilsin. 145 esnafımızdan da para istemeyelim’ dedim. Ancak bu konuda asıl muhatap aslında Sayın Valimiz değil. İlin siyasilerinin cevap vermesi gerekiyordu. Ama Valimiz bir cevap vermiş. ‘2005 yılından bu güne kadar Bolu Belediyesinin 12 Milyon 658 Bin borcu var’ demiş. 2005 yılında Alaaddin Bey bir yıllık belediye başkanıydı. 2005’den 2020 yılına kadar bu borç hiç ödenmemişti. Benimde bir iki yıllık sorumluluğum var. Biz bunu 145 tane esnaf için istedik. Ancak ben burada Sayın Valimle polemiğe girmeyeceğim. İnsan olarak iyi bir insan olduğuna şahidim. Ben bu konuyu defalarca Suat Beyle de konuştum.”

“VALİMİZİN BU KONUDAKİ CEVABIN ÜZÜLDÜM”

Milletvekilimiz Fehmi Beyi aradım. ‘Döneceğim’ dediği halde 15 gündür dönmedi. Biz borcumuz yok demedik hiç. Adam 14 yıl boyunca hiç ödememiş buna rağmen 3 milyon küsür Lira para ödenmiş bu fondan. Ben 145 esnaf adına bunu talep ettim. Ben Sayın Valimizin bu konudaki cevabına üzüldüm. Kendisi devlet memurudur, bir şey demiyorum. Ama bu sorulara cevap vermesi gereken iki tane milletvekili var. Bir tane il başkanı var. Nerde bunlar?

“HANGİ YÜZLE YUKARI ÇARŞIYA GİDECEKSİNİZ”

“Ben iki tane milletvekilimize ve il başkanına soruyorum. Bu konuda elinizi taşın altına koymadınız. Şu pandemi ortamında bu esnafın 2 Buçuk Milyon Lira ödemesine yol açtınız. Hangi yüzle Yukarı Çarşıya gideceksiniz. Yukarı Çarşı esnafında ‘Niye bize sahip çıkmadınız’ demezse onlara da bir sözüm yok.”

“VALİ BEY DEĞİŞİRSE YENİ VALİDENDE AYNI TALEPLERDE BULUNACAĞIM”

“Bu konu bundan sonra benim açımdan kapanmıştır. Vali Bey umarım uzun yıllar Bolu’da kalır ama değişirse yeni validende aynı taleplerde bulunacağım.”

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.