Başkan Özcan'dan çok önemli kuraklık açıklaması

10 Ocak 2021

Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu'nun içme suyu havzası Gölköy'de incelemelerde bulunarak Boluluların kuraklıkla ilgili endişelerini gideren açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan "Bolu'da bundan sonra kuraklığın K'si anılmayacak" dedi.

HABER : Caner Güngör

2 gündür yağan yağmur sonrası Gölköy'deki su seviyesini incelemeye giden Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Başkan Özcan Gölköy'de su seviyesinin hızla yükseldiğini önümüzdeki yağmurlarla ve kar yağışı ile  birlikte dahada yükseleceğini dile getirerek, "Gölköy'e 2 günde bir geliyorum. Sürekli olarak su seviyesini kontrol ediyorum. Halkımızda gereksiz bir panik oluştuğunu duyuyorum. Dağlardan gelen suyla birlikte göl dolmaya başladı. Bugünden itibaren Mart ayı sonuna kadar bir damla yağmur bir damla kar düşmese bile Bolunun susuz kalması mümkün değil. Halkımız rahat olsun.

Bu yıl Haziran'da Karadere sularıda akmaya başlayacak. Dolayısıyla tek beslenme kaynağı burası olmayacak. Ayrıca içme suyu olarak değilde en azından sulama suyu ve kullanma suyu olarak ek bir yatırımla Bayramiç deopmuzdaki suyumuzuda her an kullanıma hazır tutma kararı aldık. Yani bundan sonra ki yıllarda kuraklığın K si Bolu'da anılmayacak" şeklinde konuştu. 

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.