Başkan Özcan'ın açıklamaları trend oldu

Başkan Özcan'ın açıklamaları trend oldu
26 Temmuz 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte bulunan yabancı uyruklu kişilerin su ve katı atık ücretlerini 10 kat zam yapacaklarını açıkladı. Yabancı uyruklu kişilerin misafirliklerinin çok uzadığını vurgulayan Başkan Özcan, “Yine birileri hakkımda suç duyurusunda bulunacak. Yine çıkıp birileri insan haklarından bahsedecek. Bana faşist diyecek. Hiç umurumda değil. Ben halkın tercümanıyım” dedi.

Bolu’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların geri dönmeleri için belediyenin aldığı yeni kararları düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. İşyeri ruhsatı vermiyorum diyoruz gitmiyorlar. Bundan sonra biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclis toplantısı var. Yabancı uyruklu kim varsa su fiyatlarına ve katı atık ücretleri başta olmak üzere bazı kalemlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. Niye yapıyoruz bunu. Gitsinler istiyoruz. Bu misafirlik çok uzadı. Benim elimde yetki yok ki zorla zabıta yardımıyla şehir dışına koyayım. “ diye konuştu.

“AKŞAMA KADAR PARKLARDA YAYILIYORLAR GÜCÜME GİDİYOR”

Kentte bulunan göçmenlerin parklarda oturup yayılmalarının gücüne gittiğini vurgulayan Başkan Özcan, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bir ara sayın Cumhurbaşkanı sinirlenip, “Sınırları açacağım” dedi. Otobüs dolusu insan gönderdi. Şimdi de göndermeye hazırız. Gönderelim gitsin. Bu yükü daha ne kadar taşıyacağız. Jöleli, iri kıyımlı adamlar hiçbir iş yapmıyorlar. Akşama kadar parklardalar. Orada oturup akşama kadar yayılıyorlar. Bu benim gücüme gidiyor. Sen bu ülkede askerlik yapmayacaksın, bu ülkede vergi ödemeyeceksin. Sen bu ülkede yardım almaya devam edeceksin. Bu ülkenin yoksulları yatağa aç girecek ama sen Nike marka ayakkabıdan taviz vermeyeceksin. Benim giyemediğim spor ayakkabıları ile dolaşan göçmenler var. Bunlar nasıl göçmen. Bütün yabancı uyruklulara bu zammı yapacağız.”

“BANA FAŞİST DİYECEKLER HİÇ UMURUMDA DEĞİL”

Başkan Özcan, isteyen göçmenin dava açabileceğini ifade ederek, “Gitsinler dava açsınlar. Ben hukukçuyum kimseden bir şey saklamıyorum. Yine bu açıklamamdan sonra müfettişler gelecek. Yine birileri hakkımda suç duyurusunda bulunacak. Yine çıkıp birileri insan haklarından bahsedecek. Bana faşist diyecek. Hiç umurumda değil. Ben halkın tercümanıyım.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE GÜNDEMİNDE TREND OLDU

Özcan gerçekleştirdiği basın toplantısında Bolu’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlara uygulayacağı yaptırımlar ile ilgili açıklamalarıyla Türkiye gündeminde trend oldu. 

Başkan Özcan'ın sözleri gündeme bomba gibi düştü. Başkan Özcan, açıklamalarının ardından kısa süre içerisinde Twitter medyasında Türkiye gündemini oluşturan trend listesine girmeyi başardı. Özcan’ın binlerce etkileşim alan bu sözlerine Türkiye’nin dört bir yanından olumlu ve olumsuz görüşler gelmeye başladı. Özcan, açıklamalarının yer aldığı videoyu kişisel sosyal medya hesabı üzerinden ‘Bu misafirlik fazla uzadı’ hashtagi ile paylaştı.

1 yorum yapılmış

  • seda27 Temmuz 2021 - 15:02
    başkanım söyledikleriniz de yanlış hiçbir şey yok bende size katılıyorum cocuklarimi alıp parka gidemiyorum yollarda yürürken korkuyorum arkanızdayız sizi destekliyorum

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.