Bayram ikramiyeleri bayramdan önce verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerle ilgili destekleme çalışmalarının sürdüğünü belirten açıklamasında Kurban Bayramı ikramiyelerinin de verileceği zamanlamaya dair bilgi verdi.

Bayram ikramiyeleri bayramdan önce verilecek
25 Mayıs 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Işıkhan Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK)sosyal açıdan emeklilere hizmet verecek, sosyal yönü de olan bir kurum haline dönüştürdüklerine dikkati çekti.

"Takvimlendirme çalışması devam ediyor"

Bayram emeklilerin ikramiye ödemeleri için takvimlendirme çalışmasının devam ettiğini belirten Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu çerçevede emeklilerimizin ekonomik refahı, sosyal refahı, çalışma yaşamıyla ilgili kültürel miras ve kuşaklar arası aktarım ve bilimsel faaliyetler olmak üzere 4 ana başlık altında çalışmalarımızı yürüteceğiz. Öncelikle bayram ikramiyelerini 3 bine yükselttik, takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak."

Bayram ikramiyesi ne kadar ?

Emeklilere, yılda iki kez olmaz üzere dini bayramlarda bayram ikramiyesi ödeniyor.

2024 için bayram ikramiyesi 3 bin lira olarak uygulanıyor.

SSK emeklilerine normal şartlarda her ayın 17’si ve 26’sı arasında ödeme yapılırken Bağ-Kur emeklilerine maaşları 25-28’inde veriliyor.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.