Belediye cami inşaatına başlıyor

Belediye cami inşaatına başlıyor
10 Nisan 2021

Belediye Başkanı Tanju Özcan, Borazanlar Mahallesine Bolu Belediyesi olarak yapmayı planladıkları Cami ile ilgili bir kampanya düzenleyeceklerini ve bu kampanya ile tüm vatandaşların cami inşaatına destek verebileceklerini belirtti. Cami inşaatına bir an önce kazmayı vurmak istediklerini belirten Başkan Özcan, bu sene içinde camiyi bitirip Bolu’nun hizmete sunmak istediklerini belirtti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Borazanlar Mahallesine Bolu Belediyesi olarak yapmayı planladıkları ve geçtiğimiz aylarda polemik konusu olan Cami inşaatı ile ilgili bir resmi banka hesabı açacaklarını ve bu hesapla birlikte tüm vatandaşın cami inşaatına destek verebileceğini belirtti. Cami projesinin hemen hemen hazır olduğunu belirten Başkan Özcan, Belediye Meclisi Nisan ayı 2. Oturumunda yaptığı konuşmasından cami inşaatına bir an önce kazmayı vurmak istediklerini belirtti.

"5 BİN KİŞİ BUNA KATKI VERSİN"

Çok sayında vatandaşın cami inşaatına katkı vermek istediğini belirten Başkan Özcan, “Bu belediyenin kendi bütçesinden ihaleye çıkmak suretiyle yapacağı cami olma özelliği bakımından Türkiye’de ikinci örneğidir. İlk örneğini 1954’de Kaynarca Belediyesi yapmış. Bizim bütçemizde bununla ilgili kaynak sıkıntımız yok ama çok sayıda vatandaşımız katkı vermek istiyor. Benimde burada ki amacım bu caminin yapımına zorlama ile değil vatandaşlarımızın gönüllü olarak katılımını sağlayabilmek. 5 kişi belki caminin yapımını üstlenebilir ama ben istiyorum ki 5 bin kişi buna katkı versin. 50 Lira katkı versin, 20 Lira katkı versin. Buda resmi bir hesaba yatırılsın. Bu hesaptan sadece ihaleyi gerçekleştirecek olan Fen İşleri Müdürlüğüne aktarım yapılacak” ifadelerini kullandı.

"BU SENE İÇİNDE CAMİYİ BİTİRİP HİZMETE SUNMAK İSTİYORUZ"

Bu sene içinde cami inşaatını bitirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Özcan, “Caminin projesi hemen hemen hazır. Mayıs ayında hem projesi tamamlanmış olacak hem de mimari projesi.  Bir an önce kazmayı vurmak istiyoruz ve bu sene içinde camiyi bitirip Bolumuzun hizmetine sunmak istiyoruz. Camiyi tamamlandıktan sonra biz bu camiyi kendimiz işletmeyeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığına  devredeceğiz. Sadece tapu belediyede kalacak. Kullanım hakkını Diyanet İşleri Başkanlığımıza devredeceğiz” dedi.

Haber : Sefa GÜNAY

1 yorum yapılmış

  • Ali11 Nisan 2021 - 17:16
    Caminin karşısına meyhane ruhsatı vermişsiniz nasıl olacak

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.