Benzine Beklenen İndirim Geliyor

Benzine Beklenen İndirim Geliyor
14 Eylül 2020

Piyasa uzmanlarından edinilen bilgiye göre benzinin litre fiyatına bu gece yarısı 11 kuruş indirim geliyor.

Akaryakıt ürünlerinden motorinin fiyatına geçtiğimiz hafta önce 21 sonrasında ise 17 kuruş olarak gelen iki indirimin ardından bu sefer de benzinin litre fiyatlarına indirim geliyor. Petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından benzinin ton fiyatında da yaşanan gerileme ile iç piyasada kullanılan ürün fiyatlarına da indirim yolu açılmış oldu.

Konuyla ilgili piyasa uzmanları benzinin litre fiyatında gerçekleşecek indirimin 11 kuruş olacağını belirtirken indirimin pompa fiyatlarına ise bu gece yarısı yansıyacağı açıklandı.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.
Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.