Bin beş yüz öğrenciye bin beş yüz tablet internet paketi dağıtılmaya başladı

Bin beş yüz öğrenciye bin beş yüz tablet internet paketi dağıtılmaya başladı
13 Ekim 2020

Bolu Belediyesi, EBA sistemine giremeyen ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz tablet ve internet paketi dağıtmaya başladı. 1500 öğrencinin tabletlerine kavuştuğu törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “1000-1500 adet tablet daha temin etmek için çalışma yapıyoruz. Arzu ediyoruz ki ihtiyaç sahibi olup sırf tableti, interneti olmadığı için eğitimden geri kalan bir tek öğrenci kardeşimiz, çocuğumuz kalmasın. Bu başlangıç. Tablet dağıtımına devam edeceğiz” dedi.

Bolu Belediyesi’nden uzaktan eğitime tam destek… MEB’in uzaktan eğitim kararı alması sonrası Bolu Belediyesi, EBA sistemine girebilsinler diye maddi durumu iyi olmayan öğrencilere tablet ve internet paketi desteği vermeye başladı. İlk etapta Sayıştay onaylı Sosyal Yardım Yönetmeliği usul ve esaslarına göre tablet almaya hak kazanan maddi durumu kötü olan 1500 öğrenci, bugün gerçekleşen tören ile hediye tablet ve internet paketlerini teslim almaya başladılar.Sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleşen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.Ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı.

“Kendinize güvenin, siz azmettikçe önünüzde hiç kimse duramaz”

Belediye Başkanı Tanju Özcan, konuşmasında ilk olarak öğrencilere hitap etti. Öğrencilerden kendilerine güvenmelerini isteyen Özcan, “Maalesef Türkiye eğitim alanında iyiye doğru gitmiyor. Bunu üzülerek söylüyorum. Ben daha önce milletvekiliydim, şimdi de belediye başkanıyım. Ama zannetmeyin zengin bir ailenin çocuğu falan değilim. Öyle saraylarda falan da büyümedim. Ben Gövem köyündenim. Benim rahmetli dedem tahsili olmayan, ormandan üretim yapan ve buradan elde ettiği gelirle hayatını sürdürmeye çalışan bir insandı. Bin bir güçlükle babamı okutmuş. Babam öğretmen olmuş. Aynı zaman benim öğretmenimdi. Ve ben babamı dinledim, okudum. Önce hukuk fakültesini bitirdim avukat oldum, sonrasında Cumhuriyetimizin bize sağladığı eşitliklerle bugün buralara geldim. Bunları ne için anlatıyorum? Eğitimin ciddiyetine varın, kendinize güvenin diye. Emin olun içinizden birileri bizden sonra buralara gelebilir.  İçinizden biri Bolu’yu milletvekili olarak temsil edebilir. Bu hayal değil… Dolayısıyla siz azmettikçe önünüzde hiç kimse duramaz.” İfadelerini kuklandı.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.