Bizim İsmail'den 'Şevval Sam Vergisi' önerisi

Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Tanju Özcan'ın baca vergisini sert sözlerle eleştirirken, Özcan'a Şevval Sam vergisi önerisinde bulundu. Vatandaşlar ise bu öneriye, 'keşke aklına bunuda sokmasaydın' diyerek tepki gösterdi.

Bizim İsmail'den 'Şevval Sam Vergisi' önerisi
28 Ağustos 2024

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Bolu Belediyesi Meclisi aldığı kararla, Bolu’daki konut ve ticarethanelerden “Doğalgaz ve Baca Kontrol Ücreti” adı altında “Baca Vergisi” almaya başladı.

Zaten ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlar bu baca vergisine bir anlam veremezken Bolu'nun halk ile iç içe olan Milletvekili İsmail Akgül baca vergisine tepkisini sert koydu.

Akgül yaptığı açıklamada, "Duyan ve gören herkesin inanmakta güçlük çektiği, bu kadar da olmaz dediği bu vergi Bolu Belediyesi’nin içinden çıkılmaz hale gelen yönetiminin tezahürü olmuştur.

Deli Dumrul vergisi !

Göreve geldiği günden bugüne, Bolu’da katma değer yaratacak hiçbir projeye imza atamayan Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan, belediye gelirlerini emlak vergilerine yüklemiş, yapılan zamlar yetmemiş birde üstüne Deli Dumrul misali “Baca Vergisi”ni eklemiştir.

Gözünü bacaya dikmiştir

Yönetemediği belediye bütçesini, hemşerilerimizin sırtına yüklediği vergilerle idare etmeye çalışan Sayın Tanju Özcan, göreve geldiği günden bugüne yaptığı her zammın nedenini kendinden önceki yönetimlere bağlamış, geldiğimiz noktada içinden çıkılmaz hale gelen bütçe yönetimi için çıkış kapısı bulamayıp, gözünü bacaya dikmiştir.

Şevval Sam vergisi önerisi

Bolu için taş üstüne taş koymak yerine, vergi üstüne vergi koyan Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan’a tavsiyemiz, bu vergilere absürt isimler koymak yerine yapacağı konserlere getireceği sanatçıların isimlerini vermesi, örneğin “Şevval Sam Vergisi” gibi isimler verilmesi daha dürüst bir yaklaşım olacaktır.

Velhasıl, Sayın Tanju Özcan bilmelidir ki “eğri bacadan, doğru duman çıkmaz”, absürt vergilerle belediye idare edilmez." şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış

  • Bolulu29 Ağustos 2024 - 15:48
    Belediye Başkanından seçim öncesi emeklilere verdiği sözleri yerine getirmesini istiyoruz.(Katı atık vergisi iptali, belediye otobüsü kart yenileme ücreti, okuma salonları vs.)

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.