BOFSAD’DA FOTOĞRAF EĞİTİMİ BAŞLIYOR

BOFSAD’DA FOTOĞRAF EĞİTİMİ BAŞLIYOR
2 Eylül 2021

BOLU Fotoğraf Sanatı Derneği (BOFSAD) 16. Dönem, Temel Fotoğrafçılık Kursu düzenliyor.

Bugüne kadar yüzlerce kişiye Fotoğraf eğitimi verdiklerini söyleyen BOFSAD Başkanı Hamza Canbaş, “Fotoğraf sevgisi insanlarda çığ gibi büyüyor. Artık insanlar daha güzel, daha estetik ve sanatsal kaygısı olan fotoğraflar çekmek istiyor. Bugüne kadar yaklaşık 400 kişiye eğitim verdik” dedi.

Bofsad’ın Temel Fotoğraf Eğitimi Kursunda, kursiyerlere; Diyafram, Estantane, İSO, Altın Oran, Kadraj düzenlemesi, Yardımcı ekipmanlar, Işık, fotoğraf düzenleme ve Fotoğraf sunumu gibi konularda bilgiler veriliyor. Ayrıca kurs sonunda, kursiyerlerle birlikte fotoğraf gezisi de düzenlenerek, çekim teknikleri uygulamalı olarak gösteriliyor. Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Hamza Canbaş, 2010 yılında kurdukları dernekte bugüne kadar yaklaşık 400 kişiye Fotoğraf Eğitimi verdiklerini belirterek günümüzde insanların fotoğrafa olan ilgisinin çok arttığını söyledi. Canbaş, “Önceden fotoğraf çekimi daha külfetli idi. Günümüzde cep telefonları hem fotoğraf hem de video çekme özelliklerine sahip ve insanlar bu işi çok severek yapıyor. Ve artık, daha bilinçli, daha estetik fotoğrafa yöneldiler. Bunun içinde bilgiye ihtiyaç duyuyorlar. En büyük eksiklikleri de satın aldıkları makinelerini çok iyi tanıyamamaları. İyi fotoğraf çekmenin birinci kuralı, elimizdeki fotoğraf makinemizi çok iyi tanımamızdan geçiyor. Bu yüzden kurs alma ihtiyaçları oluyor.” dedi.

Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği’nin 16. Dönem Kurs kayıtları, BOFSAD Sanat Merkezinde devam ediyor. Kurs için yaptıracak kişilerin, 0533 6364100 numaradan Hamza Canbaş veya 0542 321 69 96 numaradan İ.Seza Vardallı ile iletişime geçmesi gerekiyor.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.