Bolu için hayati önem taşıyan proje

Bolu için hayati önem taşıyan proje
16 Temmuz 2021

DSİ Bolu’ya yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bolu’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynuyor.

Bu kapsamda Bolu Karadere İçmesuyu Tesisinde çalışmaların hızla devam etmekte olduğunu açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bolu Karadere İçmesuyu Tesisinde tamamlanması ile 115 bin kişinin içme suyu ihtiyacı sadece bu kaynaktan karşılanarak milli ekonomiye katkı sağlanacağını söyledi.

Tesis ile Bolu’da yaşayan vatandaşlarımıza memba kalitesinde ve Avrupa standartlarında içme ile kullanma suyu temin edileceğine dikkat çeken Yıldız “ Bu kapsamda devam eden çalışmalar ile Karadere kaynağından alınacak su 12,70 km uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla Bolu şehir merkezine yıllık 7,88 milyon m³ içmesuyu verilecektir. %77 fiziki gerçekleşme sağlanan tesiste regülatör ve isale hattının inşasının tamamlanmasıyla birlikte tesiste yılda 7 milyon 880 bin metreküp su, vatandaşların kullanımına sunulacak.” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.