Bolu TAMGA ekibi Sakarya'da tam puan aldı

Bolu TAMGA ekibi Sakarya'da tam puan aldı
7 Temmuz 2020

Sakarya Havai fişek fabrikasında Cuma günü meydana gelen patlama sonrası ilimizde de şubesi bulunan Uluslararası TAMGA Arama Kurtarma Derneğinden bir ekip giderek çalışmalara katıldı.

Merkezi Ankara'da olan, Türkiye'de 32 il, yurt dışında 12 ülkede  topluluk ve temsilcisi bulunan, kurucusu ve  Genel Başkanı  Yağız Kızılkaya'nın olduğu Tamga Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneği, Ankara Hareket Merkezinden  ilk alınan ihbar ile birlikte Sakarya il Temsilcisi Ferit Kaya ve Sakarya Tamga Arama Kurtarma ekibi olay yerine intikal etti. Bolu Tamga Arama Kurtarma il temsilcisi Levent Şimşek ve Bolu ekibi Ankara ekibiyle birlikte olay alanında çalışmalara katıldı.

Dört kişinin  öldüğü, 114  kişinin de yaralandığı patlama, parlayıcı ve patlayıcı maddeler tüzüğü kapsamında tehlikeli mamul üretiyor. Bu bakımdan buradaki yangın sıradan yangınlardan farklıdır. Dolayısıyla yangına müdahale de özel eğitimli uzmanlar gerektiriyor.

Uluslararası Tamga Arama Kurtarma Derneğinin alanında uzman olan  mensuplarının ilk büyük müdahalesi Adapazarı’ndaki patlama bölgesinde oldu ve faydalı  çalışmalara imza attı.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.