Bolu'da 73 öğrenci zehirlendi

Bolu'da 73 öğrenci zehirlendi
17 Kasım 2021

Bolu'da 5 yıldızlı otelde konaklayan 73 lise öğrencisi mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrencilere yapılan ilk muayenede gıda zehirlenmesi teşhisi koyuldu. Oteldeki yemeklerden alınan numunelerden incelendikten sonra öğrencilerin neden zehirlendiği belli olacak.

Bolu'da aynı otelde konaklayan 73 lise öğrencisinin aynı anda zehirlenme şüphesi göstermesi endişe yarattı. Gıda zehirlenmesi teşhisi konulan öğrenciler tedaviye alınırken, soruşturma başlatan İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, yemeklerden numune alarak tahlile gönderdi.

YEMEKLERDEN NUMUNE ALINDI

Bolu Dağı mevkiinde bulunan Koru Otel'de ara tatil dönemini değerlendirmek için İstanbul ve Ankara'dan gelen 73 özel okul öğrencisi, otelde yemek yedikten sonra, akşam saatlerinde mide bulantısı, ishal ve kusma şikayeti yaşadı. Durumu ailelerine ve öğretmenlerine bildiren öğrenciler, otele çağrılan ambulans ve özel araçlarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Öğrencilere hastanede yapılan tahlillerde gıda zehirlenmesi teşhisi konulmasının ardından İl Tarım Müdürlüğü ekipleri oteldeki yemeklerden ve sudan numune aldı. Numunelerin yarın incelenmek üzere laboratuvara gönderileceği öğrenildi. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

OLAYLA İLGİLİ HEMEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bolu İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, olayla ilgili soruşturma başlattı. Öğrencilerin aileleri haberi alarak kentteki hastanelere gelip, çocuklarının durumu hakkında bilgi aldı. Otelde kalan yeğeninin rahatsızlandığını öğrenerek hastaneye gelen Yeliz Varan, yeğeninin yediği tavuktan dolayı bu hale geldiğini öne sürerek, "Yeğenim seminer için gelmişti. 2 günlük programları vardı. Fakat bugün aldığımız haber üzerine akşam saatlerine mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye geldi. Yaklaşık 73 öğrencinin burada olduğunu söylüyorlar. Otelin ciddi sorumsuzluğu. Otelden şikayetçi olduk. Çünkü gıda zehirlenmesi olarak belirttiler. Çocukların çoğu tavuk yediklerini söylüyorlar" dedi.

1 yorum yapılmış

  • Murat17 Kasım 2021 - 12:46
    5 yıldızlı otelde konaklayan ara tatilci lise öğrencileri, kim neden yapmış bu organizyonu?Neden vatandaşın çoluk çocuğu ayrım görmeksizin bu tip organizyonlarda yer almaz da belirli seçili bir kısım alır?Altta yatan asıl soru bu... Tabiki insani acıdan bakarsak hepsine geçmiş olsun, belkide alışık olmadıkları birşey yiyince olmuştur.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.