Bolu'da Anadolu Parsı görüntülendi

Anadolu Kaplanı olarakta bilinen Türkiye'de Trakya Bölgesi hariç hemen hemen her yerde yaşayabilen Anadolu Parsı Bolu'da görüldü. Bolulu doğasever Abdullah Aksoy foto kapanla parsın fotoğrafını çekmeyi başardı.

Bolu'da Anadolu Parsı görüntülendi
11 Eylül 2024

Bolu'da yaptığı doğa sevgisi ve doğada yaptığı çekimler ile bilinen, çekimlerini sosyal medya ve yotube üzerinden takipçileri ile paylaşan Abdullah Aksoy kurduğu fotokapan ile ilk kez Anadolu Parsını fotoğraflamayı başardı. 

Abant bölgesi civarında kurduğu fotokapanları kontrol eden Abdullah Aksoy bir Anadolu Parsının fotoğrafa yansıdığını gördü. Çektiği fotoğrafın bir vaşak mı yoksa Anadolu parsımı olduğunu teyit ettirmek isteyen Aksoy uzmanlara fotoğrafı gösterdi ve kayda giren yabani hayvanın Anadolu parsı olduğunu teyit ettirdi.

Bolu Gazetesine konuşan Abdullah Aksoy, "Bolu'da zaman zaman Anadolu parsını görenlerin olduğunu biliyorum. Fakat hiç görmemiştim. Tam bölgeyi söylemek istemiyorum. Çünkü kötü niyetli avcılar olabilir. Fakat Abant civarında fotokapanımla Anadolu Parsını fotoğraflamayı başardık. O bölgeye tekrar fotokapanları kurduk. İnşallah daha güzel görüntüleri ve fotoğraflarıda yakında takipçilerimle paylaşacağım" dedi.  

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.