Bolu'da anneleri vurulan yavru tavşanların sesleri yürekleri parçaladı

Bolu’da, hayvanların doğurma ve yavrulama döneminde avlananlar Milli Parklar ve Doğa Koruma ekiplerinin denetiminde yakalandı. Vurulan bir tavşanın yavrularının çıkardığı ağlama sesleri yürekleri parçaladı.

24 Eylül 2023

Milli Parklar Bolu İl Müdürü Mustafa Gözler, “Kural tanımayan, hayvanların doğurma yavru büyütme dönemlerinde vicdanını bir tarafa koyup katledenlere karşı mücadelemiz eksilmeden sürecektir” dedi.

Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Av Koruma ekipleri, hayvanların doğurma ve büyütme dönemleri olması sebebiyle kaçak avcılıkla mücadelelerini 7/24 sürdürüyor.

Milli Parklar İl Müdürü Mustafa Gözler’in, yapılan çalışmayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım yürekleri burktu. Yavrulama ve büyütme döneminde olan bir tavşanın öldürülmüş fotoğrafını ve yavrularının sesini paylaşan Gözler, mücadelelerinin süreceğini ifade etti.

“MÜCADELE TAM GAZ DEVAM EDECEK”

Mustafa Gözler, “Av koruma ekiplerimiz hafta sonu gece gündüz demeden usulsüz avcılıkla mücadele ediyor. Personelimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Kural tanımayan, hayvanların doğurma yavru büyütme dönemlerinde vicdanını bir tarafa koyup katledenlere karşı mücadelemiz eksilmeden sürecektir. Kurallara uyan avcılarımız, vatandaşlarımız bu gibi kişileri ihbar etmeli, toplumdan dışlama gibi her türlü sosyal yöntemi uygulamalıdır” ifadelerini kullandı.

2 yorum yapılmış

  • Emre24 Eylül 2023 - 23:42
    Allah onlarında başına aynı olayı versin
  • Mustafa25 Eylül 2023 - 10:35
    Vicdansızlar, adiler, pislikler. Yavrulama sezonunda canlıyı avlamak nedir lan? Allah (C.C.) böyle avcıları kahretsin, başka ne deyim.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.