Bolu'da ayda 25 milyon tavuk kesimi yapılıyor

Beyaz et sektörünün adeta lokomotifi olan ilimizde bulunan beyaz et üretim tesislerinde sadece 1 ayda 25 milyon tavuk kesiliyor. Bu rakam Bolu ve ülke ekonomimize önemli bir katma değer sağlıyor.

Bolu'da ayda 25 milyon tavuk kesimi yapılıyor
24 Ekim 2023

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ayda 25 milyon adet kesim yapan beyaz et üretim tesislerinde denetim gerçekleştirdi.

Yeni atanan İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Ar’ın yönetiminde yapılan denetimlerde Bolu’da faaliyet gösteren beyaz et üretim tesislerinde denetim yapıldı. Bolu’da 6 broiler tavuk, 1 hindi olmak üzere 7 kesimhanede ekipler gıda denetimi yaptı.

Günlük 1 milyon aylık 25 milyon adet kesim

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Ar, "Bakanlığımızın gıda güvenliği politikasına istinaden İlimizde yer alan ve Türkiye üretiminin yüzde 33-35 aralığında üretimine tekabül gelen beyaz et üretim tesislerimizde denetimlerimiz düzenli aralıklarla devam ediyor. Tüketicilerimizin güvenli gıdaya ulaşması adına bakanlığımız üretimin her aşamasında gerekli kontrol ve denetim mekanizmaları ile gerekli tedbirleri almaktadır. İlimizde 6 broiler tavuk, 1 hindi olmak üzere 7 kesimhanemiz günlük 1 milyon aylık 25 milyon adet kesim gerçekleştirerek Bolu ve ülke ekonomimize önemli bir katma değer sağlamaktadır" dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.