Bolu'da cami tartışması

Bolu'da cami tartışması
19 Ocak 2021

Belediye Başkanı Tanju Özcan belediye olarak Borazanlar Mahallesinde cami yaptırmak istediklerini fakat AK Parti Gurubunun bölgede meyhane olduğu gerekçesiyle karşı çıktığını söyledi. Başkan Özcan "Ben buraya bu camiyi yapacağım. Arkadaşlar mahkemeye başvuracakmış. Başvursunlar" dedi.

Başkan Özcan Borazanlar mahallesinde 1250 metrekare bir alana belediye olarak cami yaptırmak istedikleri fakat AK Parti gurubunun buna itiraz ettiğini söyledi.

Başkan Özcan, "Son zamanlarda Bolu'da yürüyen bir tartışma var. Bolu Belediyesi olarak biz bir cami yapacağımızı vaad ettik. Camiyi yapmayı planladığımız alan yaklaşık 20 yıl önce 18. madde uygulaması sonucunda çıkan 117 ortaklı bir yer. Çok merkezi bir noktada. 1 kilometrelik çap içerisinde 10 tane okul olan ancak 1 tane camisi olan yaklaşık 50 bin insanın yaşadığı bir bölge. Biz hep şunu söylüyoruz. Eğer bizim camiye ihtiyacımız varsa cami yapmalıyız. Okula ihtiyacımız varsa okul yapmalıyız. Burası 7 bin 250 metrekare 1250 metrekaresini vatandaş cami yapılmak üzere Bolu Belediyesine bağışladı. Bizde Bolu belediyesi olarak bu camiyi yapmaya karar verdik. Çünkü ihtiyaç.

Ak Partili Meclis üyeleri buna karşı çıkıyor,

Niye karşı çıkıyorsunuz, okul alanının zaten 6 dönümlük kısmı duruyor. Yarın oraya okul yapılmak istenirse Milli Eğitimede biz o konuda yardımcı olacağız. Keza daha 2 ay önce Bolu'da 10 dönümlük bir alanı Milli Eğitime tahsis ettik. Ama şöyle bir zihniyet var. Yani hep böyle söylüyorlar ya topluma işte CHP zihniyeti camiye karşı. CHP gelirse camileri kapatacak. Tam tersi camiye ihtiyaç varsa cami yapacağız, okula ihtiyaç varsa okul yapacağız. Bu bölgede de camiye ihityaç var. Zaruri bir ihtiyaç. Bundan dolayı bunu yapacağız. Ama rahatsızlık duydular çünkü CHP'li bir belediye başkanının cami yapma fikri onları rahatsız etti. Bizim zaten öyle bir zihniyetimiz var ki daha öncede söylediğim gibi okula ihtiyaç varsa okul yaparız, kreşe ihtiyaç varsa kreş yaparız, camiye ihtiyaç varsa cami yaparız. Seçimlerden öncede söylediler işte bunlar gelirse camileri kapatırlar bırakın cami kapatmayı biz yeni cami yaptırmak istiyoruz. Mevcut camiler ayda 1 kez temizleniyorsa şimdi 2 kez temizleniyor. Vatandaşlarımızın talepleri bizim için önemli. Ne talep ediyorlarsa onu yaparız" dedi.

MAHMEKEYE VERECEKLERMİŞ

Başkan Özcan AK Parti gurubunun mahkmeye gideceğini ifade ederek, "Arkadaşlar bu bölgede meyhane olduğunu söylüyorlar. Mahkmeye vereceklermiş. Cami nerde yapılacak, meyhane nerde. Arkadaşlar mahkemeye verirse versin. Ben bu camiyi yaptırmaya kararlıyım. Mahkeme şartlar uygun değil derse saygı göstermekten başka şansımız yok" dedi

1 yorum yapılmış

  • vatandaş19 Ocak 2021 - 17:17
    başkanım camiyi napcan müslüman mı kaldı ülkede

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.