Bolu'da göz gözü görmeyecek, gökten çamur yağacak

Kuzey Afrika'daki Sahra Çölü'nden rüzgarlarla taşınan toz bulutu, Bolu, başta olmak üzere Türkiye'nin batısını etkisi altına alacak.

Bolu'da göz gözü görmeyecek, gökten çamur yağacak
25 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, toz bulutlarının yurdun iç kesimlerinde de etkili olmasının beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, perşembe gününden cuma günü gece saatlerine kadar toz taşınımı meydana gelebileceği belirtildi. Ayrıca hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme ve çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 25 Nisan 2024 tarihi için Bolu'nunda yer aldığı tam 44 ile sarı kodlu uyarı bulundu. Yapılan son hava durumu değerlendirmesine göre yurdun birçok noktasında Sahra Çölü'nden taşınan toz bulutu görülecek.

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü uyarı yaptı

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü ise yaptığı uyarıda, "Kuzey Afrika kaynaklı toz taşımının, Cuma günü gece saatlerine kadar ilimizde etkisini sürdürmesi beklenmektedir. Sağlık problemleri başta olmak üzere, Hava kalitesinde ve görüş mesafesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Sarı kodlu uyarı yapılan iller şöyle:

Bolu, Düzce, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.