BOLU'DA KORONA TESTLERİNDE BÜYÜK BAŞARI!

Dünya'yı ve Ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 Koronavirüs salgınında birçok ülke ve İl'de PCR test noktasında sıkıntılar yaşarken özellikle ilimiz Bolu'da test konusunda şanslı görünüyor.

BOLU'DA KORONA TESTLERİNDE BÜYÜK BAŞARI!
10 Eylül 2020

Dünyayı ve Ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs pandemisinde PCR test ile alakalı olarak Ülkemizde ve diğer Ülkelerde sorunlar yaşanırken Bolu ilimiz bu konuda şanslı iller arasında ön plana çıkıyor. Bolu'da özellikle Bolu il Sağlık Müdürlüğüne Bağlı Filyasyon ekipleri Pozitif hastalar ve temaslıları noktasında sıkı takip ve çalışmalarını sürdürürken test sonuçlarının 48 saatten 24 saate ve son günlerde ortalama 12 saatte çıkması ekiplerin işini kolaylaştırıyor. 

BU BİR EKİP BAŞARISIDIR.

Bolu'da son zamanlarda artan Pozitif vakalar sonrasında ileri seviye semptom gösteren hastaların ve temaslılarının tespiti noktasında sahada ekipler gece gündüz demeden çalışırken görünmeyen Laboratuvarda çalışan ekipler ise testlerin hızlı sonuçlanması için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu noktada her geçen gün kendilerini daha ileri seviyeye taşıyan ekipler hastaların tedavisi noktasında tespitinden 24 saat geçmeden tedavilerine başlandığı öğrenildi. 

HERKESE TEST YAPILMIYOR TEPKİLERİ...
Sağlık Bakanlığı özellikle semptom algoritmasında zaman zaman değişiklikler yaparken bu değişikliler doğrultusunda gribal enfeksiyon geçiren hastalara test uygulanıyor. Fakat Semptom göstermeyen genç hastalara test uygulanmazken izolasyon uygulanıyor. Konu ile alakalı olarak vatandaşlar arasında "ben hastayım bana test yapmıyorlar" serzenişleri ise halk arasında dolaşmasına rağmen Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Filyasyon ekipleri sıkı çalışmaları ile bu tezleri de çürütüyor. 

LÜTFEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK OLALIM

Ülkemizde son günlerde artan ve yine yaşadığımız şehirde de artış gösteren Pozitif vakalar sonrasında canla başla çalışan sağlık çalışanlarına biz vatandaşlar olarak kurallara uyarak destek olalım

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.