Bolu'nun ıza bulguru meşhur pilavcının menüsüne girdi

11 Nisan 2021

Türkiye'nin en meşhur pilavcısı olarak bilinen Baruthane pilavcısı menüsüne Bolu'nun ıza bulgurundan yapılan bulgur pilavınıda ekledi. Iza bulgurundan yapılan pilav lezetiyle büyük rağbet gördü.

İstanbul'da faaliyet gösteren ve Türkiye'nin en meşhur pilavcısı olarak bilinen Baruthane pilavcısının sahibi Nedim Şahin, S.S. Köroğlu Organik ve Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Koopetifi Başkanı Cevat Çatladı tarafından kendine gönderilen Bolu'nun meşhur ıza bulgurundan pilav yapıp menüsüne ekledi.

Hiç bir ilaç ve gübre kullanılmadan geleneksel yöntemlerle üretilen ıza bulguru ile yaptığı pilavı instagram hesabından yayınlayan Nedim Şahin'in bu paylaşımından sonra vatandaşlar bu pilavın tadına bakmak için Baruthane pilavcısına akın ettiler.

Tadanlardan tam not alan ıza bulguruyla yapılan pilavı Baruthane pilavcısı sayesinde onbinlerce kişi tanımış oldu. 

Konuyla ilgili konuşan S.S. Köroğlu Organik ve Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Koopetifi Başkanı Cevat Çatladı, "Baruthane pilavcısı çok bilinen meşhur bir pilavcı. Buraya bende gitmiştim. Sahibi ile tanıştık ve kendisine bizim ıza bulgurundan bahsettim. Oda denemek istedi. Hemen kendisine gönderdik. Başta kendisinin çok hoşuna gittiğini söyledi. Bolumuza özgü bu ürünün tanıtımına kendiside böylelikle katkı sağlamış oldu. Teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.