Bolu'ya süper hücre uyarısı

Bolu'ya süper hücre uyarısı
6 Temmuz 2021

Meteoroloji uzmanları, bugün içlerinde Bolu'nunda bulunduğu bir çok il için 'süper hücre' uyarısında bulundu.

Sabah ilk saatlerden itibaren başta ilimiz olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce ve Kütahya'da kuvvetli (21-50 kg/m2), İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaz çevresi, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) yağış bekleniyor.

SÜPER HÜCRE YAĞIŞI NEDİR?

Süper hücre, yarı düzenli yukarı-aşağı rüzgar akışlarından meydana gelen çok şiddetli hava (yüksek rüzgarlar, tornadolar, iri dolu) koşulları yaratan büyük ve uzun yaşamlı (birkaç saatten fazla) hücredir.

Süper hücre yukarı seviyelerindeki açısal rüzgâr yön değişiminin fazla olduğu aşırı termodinamik kararsızlığa bağlı olarak dikey rüzgârların fazla olduğu bölgelerde ortaya olan kuvvetli bir oraj biçimidir.

Orajın dört alt sınıfından (bora hattı, süper hücre, çoklu hücre ve tek hücre) biri olan süper hücre, bunlar arasında yaygınlığı en az olanıdır.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.