Cahit Çıngı Hüseyin Yıkılmaz'ı mahkemeye verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de 31 Mart Seçimleri akşamındaki kutlamalarda yaşanan tartışma yargıya taşındı. Cahit Çıngı kendisine çay bardağı fırlatan İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Yıkılmaz’ı mahkemeye verdi.

17 Nisan 2024

CHP’nin ağır isimlerinden Cahit Çıngı konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında geçen hafta konuyla ilgili Bolu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu dile getirdi.

ÇAY BARDAĞI FIRLATMIŞTI 

Çıngı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “31 Mart akşamı, parti binamızın kurumsal çatısı altında tatsız bir olay yaşandı. Birçok partilimiz ve Milletvekilimiz Sayın Türker Ateş’le birlikte terasa kurulan bölümde Bolu ve Türkiye’deki seçim sonuçlarını heyecanla takip etmekteydik. Bu sırada arkadan yaklaşan bir şahıs, bana dokunarak hakaretlerde bulundu. Benim kendimi korumak için ayağa kalkmamla birlikte, araya giren partililerimiz şahsı uzaklaştırmaya çalıştıkları sırada, şahıs elinde bulunan sıcak çay dolu cam bardağı fırlattı. Bardağın içindeki çay ne yazık ki milletvekilimize ve yanımızdaki partililere isabet etti. Aynı şahıs hakaretlerine devam ederken partililerimiz tarafından içeriye götürüldü. Parti binamızın kurumsal çatısı altında böyle menfur bir olayın gerçekleşmesi son derece üzücüdür. Olayın hemen akabinde partimizin Bolu ve Türkiye’deki başarının önüne geçmemek, sevincimizin doyasıya yaşamasına gölge düşürmemek, merkez ve ilçelerdeki törenlerin mutlulukla ve coşkuyla yapılmasına engel teşkil etmemek için bugünü bekledim” ifadelerine yer verdi. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu belirten Cahit Çıngı; “Geçen hafta parti içinde, avukatımla yaptığımız görüşmelerin sonucunda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Söz konusu şahıs ile ilgili disiplin sürecinin başlatılması için, İl Başkanlığımıza dilekçemi de 8 Nisan tarihinde verdim. Yaşanan bu son derece talihsiz ve yersiz olayın ardından Bolu’da yaşayan dostlarımdan ve memleketim Kahramanmaraş’taki hemşerilerimden telefonlar aldım. Yalnız olmadığımı hissettiren herkese şükranlarımı sunuyorum. Dostlarımın benden talebi, bu çirkin olayın takipçisi olmamdır” dedi. 

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIM’

Çıngı açıklamasını şu cümlelerle tamamladı; “Bizler; hak, hukuk, adalet söylemimizi, Genel Başkanımız öncülüğünde büyük bir inançla, yılmadan dile getiren Cumhuriyet Halk Partilileriz. CHP ‘de her kademede emek vermiş biri olarak hukuk içerisinde bu yakışıksız olayın takipçisi olacağımın bilinmesini isterim. Bolu halkından gündemi böyle nahoş bir hadiseyle meşgul etmeye mecbur bırakıldığım için sizlerin aracılığıyla özür diliyorum.”

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.