Cami görevlileri çocuklarla buluşuyor

Cami görevlileri çocuklarla buluşuyor
21 Ocak 2021

Diyanet İşleri Başkanlığınca, çocuklara milli ve manevi değerleri öğretmek, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, dini bilgileri aktarmak ve namaz duaları ile surelerini öğretmek amacıyla, yarıyıl tatilinde, bütün camilerde “Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor” online programları düzenlenecek. Proje sonunda dereceye giren ilkokul ve ortaokul öğrencilerine çeşitli ödüller verilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Whatsapp, Google Duo, Discord, Zoom programları üzerinden online olarak düzenlenecek “Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor” programları ile çocuklara milli ve manevi değerleri öğretmek, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve dini bilgiler aktarmanın yanında, beş vakit namaz kılabilecek şekilde sure ezberi yaptırabilmek ve çocuklara İslam Dini’nin temel bilgilerini kazandırmak amaçlanıyor.

Cami görevlilerinin görev bölgelerinde ikamet eden ilkokul ve ortaokul düzeyi çocuklarla, yarıyıl tatili boyunca hafta içi her gün çevrimiçi buluşma yoluyla düzenlenecek olan programa katılmak isteyen öğrencilerin iletişim bilgileri ile mahallesindeki cami görevlilerine müracaat etmeleri gerekiyor.

“ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLAMAK ZORUNDAYIZ”

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada; proje kapsamında çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasının hedeflendiği belirtilerek, “Çocuklar, milletlerin ve toplumların geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur. Bir milletin sağlam temeller üzerinde yükselmesinin, o milletin çocuklarının inanç ve medeniyet değerleri ekseninde yetiştirilmesiyle yakın ilişkisi vardır. Bu meyanda, yolunu kaybeden insanlığın yönünü ve yörüngesini belirlemek için öz değerlerimizden, tarihi ve ilmî derinliğimizden hareket ederek medeniyetimizin düşünce kodlarını ve hayat veren ilkelerini bugünle buluşturmak ve çocuklarımızı geleceğe bu kadim değerlerle en iyi şekilde hazırlamak zorundayız.

“ÇOCUĞA VERİLEN EMEK TOPLUMUN GELECEĞİNE YAPILAN YATIRIMDIR”

Ailemizin gözbebeği, geleceğimizin umudu olan yavrularımızın maddi ihtiyaçlarını olduğu kadar manevi ihtiyaçlarını da karşılamakla mükellefiz. Çocuklarımıza Rabbimizi ve Peygamberimizi tanıtmak, ibadet alışkanlığı kazandırmak, güzel ahlak aşılamak bizim asli vazifemizdir. Hakları, ihtiyaçları, yetenekleri ve potansiyeli ile her çocuk toplumun geleceğini inşa edecek yapı taşı olarak özenle korunmalı ve yetiştirilmelidir. Çocuğa verilen emek, aslında toplumun geleceğine yapılan yatırımdır.

“ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”

Yüce Rabbimizin bizlere emaneti olan çocuklara sahip çıkmak, onların korunması ve sağlıklı bir şekilde yarınlara hazırlanması için çözüm üretmek hepimizin görevidir. Bu bağlamda, Kur’an ve sünnetten beslenen sağlam referanslarla ve değişmez sabitelerle çocuklarımıza dini değerlerimizi kazandırmalıyız. Bu itibarla “2021 Yılı Eylem Planı” çerçevesinde ülke genelindeki imkânı olan bütün cami ve mescitlerde çocuklara yönelik aşağıda belirtilen çerçevede sömestr tatilinde “Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor” online programları düzenlenecektir” sözlerine yer verildi.

PROJENİN UYGULAMA ADIMLARI

Projenin uygulanmasına yönelik bilgilerin yer aldığı açıklamada, “Ülke genelinde bilgisayar, internet vb. teknik imkânı olan cami görevlileri, görev bölgelerinde ikamet eden çocuklarla ilgili tarih aralığında hafta içi her gün çevrimiçi buluşma programı düzenleyecektir. Program Whatsapp, Google Duo, Discord, Zoom gibi uygulamalar üzerinden online olarak uygulanacaktır. Söz konusu program müftülükler tarafından ailelere duyurulacak ve katılmak isteyen çocukların kayıtları din görevlilerince iletişim bilgileri ile birlikte alınacaktır.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLECEK

Hafta içi her gün din görevlileri tarafından çocuklara ilk 20 dakikalık dilimde dini bilgiler dersi yapılacak, ikinci 20 dakikalık dilimde ezberleri dinlenecek ve son 20 dakikalık dilimde ise anlatılan konu üzerinden sorulu-cevaplı tekrar yapılacaktır. Derse katıldığı gün için 20 puan, doğru verilen her cevap için 10 puan (bir çocuk aynı günde birden fazla soru cevaplayabilir), ezberlenen her sure ve dua içinse 50 puan verilecek ve puanlar proje tanıtım kartının sonunda yer alan ‘Örnek Çizelge’ye işlenecektir. Puanların toplanması sonucunda ilkokul ve ortaokul öğrencileri farklı kategoride değerlendirilmek üzere birinci, ikinci ve üçüncülere mahalli imkânlar ölçüsünde 12.02.2021 tarihinde ödüller verilecektir.

“ÇOCUKLARIMIZI VE CAMİLERİMİZLE BULUŞTURALIM”

Çocuklarımızı cami görevlilerimizle ve camilerimizle evden internet ortamında buluşturalım. Çocuklarımız için Türkiye’nin neresinde olursanız olun en yakın cami görevlimizle ya da en yakın müftülüklerimizle iletişime geçelim” ifadeleri yer aldı.

1 yorum yapılmış

  • Hatice AKTAŞ 24 Ocak 2021 - 20:37
    Nasil ulasacaz benimde kızım dini eğitim almak istiyor

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.