Çetin Uç Bolu'da CHP'li belediyelerde sokak köpeği uyutulmayacağını söyledi

Bolu CHP'de halkın hassasiyetlerine en duyarlı siyasi olarak öne çıkan CHP Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç yaptığı açıklamada, kanun çıkmış olsa dahi CHP'li hiçbir belediyede sokak köpeğinin uyutulmayacağını söyledi.

Çetin Uç Bolu'da CHP'li belediyelerde sokak köpeği uyutulmayacağını söyledi
31 Mayıs 2024

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü personeli ve burada bakılan sokak köpeklerini ziyaret ederek bir açıklama yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç, Hayvanları Koruma Kanununda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çetin Uç yaptığı açıklamada, " Mevcut iktidarın Hayvanları Koruma Kanununda yapacağı değişiklik hepimizi büyük bir endişeye sokmuştur. Düşünülen değişiklikte; sokak köpekleri internet üzerinden 30 gün süreyle ilana konulacak ve sahiplenmeleri istenecek. 30 gün içinde sahiplenmeyen köpekler iğneyle uyutulacak. Yani öldürülecek.

Bu yasa teklifinin karşısındayız

Önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulması planlanan bu yasa teklifiyle aslında bir nevi sokak köpekleri katledilecek. Böylesine bir vahşete onay verme ihtimalimiz yoktur ve tüm gücümüzle bu yasa teklifinin karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyorum.

Öncelikle belirtmek isterim ki, bizim için hayvanlar sadece evcil dostlar değil, aynı zamanda yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır. Onların da hakları, bizim haklarımız kadar önemlidir. Bizler yaradılan her canlının yaşama hakkı olduğuna inanarak ve bu hakkı savunarak büyüdük. Bu nedenle, hükümetin aldığı kararı derin bir endişeyle karşılıyoruz.

Toplum bilinçlendirilmelidir

Aynı zamanda, sokak köpeklerinin uyutulması gibi acımasız bir yöntemin, sorunların çözümüne dair geçerli bir yol olmayacaktır. Ülkemizde sokak hayvanlarıyla ilgili daha insani, etkili ve sürdürülebilir çözümler bulunmalıdır. Bunun için, kaynakların doğru bir şekilde yönetilmesi, sokak hayvanlarını korumaya yönelik adımların atılması ve toplumun bilinçlendirilmesi gibi önlemler alınmalıdır.

Sokak köpeklerinin uyutulması yerine, onların rehabilitasyonu, bakımı ve sahiplendirilmesi gibi insani yaklaşımların teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bolu Belediyemiz ve diğer belediyelerimiz üstüne düşen görevi yapacağından şüphemiz yoktur. Bu sayede, hem sokak hayvanlarının yaşam kalitesi artacak hem de toplumda daha sağlıklı bir yaşam kültürü oluşturulacaktır.

Bu nedenle, hükümeti bu yanlış karardan geri adım atmaya ve daha insani çözümler üzerinde çalışmaya çağırıyoruz.

Hayvan hakları konusunda duyarlı ve sorumlu bir toplum olarak, köpeklerin uyutulması gibi zalimane uygulamalara karşı hep birlikte durmalıyız.

Çözümü öldürme olarak görmek yanlıştır

Ekonomik kriz dönemlerinde, birçok aile maddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabilir ve evcil hayvanlarını beslemekte zorlanabilirler. Bu durumda, bazı insanlar sokaklarda veya barınaklarda kalan hayvanları sahiplenmeye cesaret edemeyebilirler. İktidarlar aslında, ülkesinde yaşayan tüm canlıların can güvenliğini sağlamak ve yaşam kalitesini artırmakla görevlidir. Burada görevini yerine getiremeyen bir iktidarın çözümü öldürme olarak görmesi endişe verici ve düşündürücüdür.

Bu yöntemin insanlık dışı ve etik olmadığını düşünüyoruz. Sahipsiz can dostlarımız  için daha insani ve sürdürülebilir çözümler bulunmalıdır. Örneğin, ekonomik destekler sağlanabilir, barınaklara ve sokak hayvanlarının bakımına yönelik kaynaklar artırılabilir, insanlara evcil hayvan sahiplenmeleri konusunda destek ve rehberlik sağlanabilir.

Hayvan sevmeyen insanda sevmez

Hükümeti daha insani ve etik çözümler üzerinde çalışmaya çağırıyoruz. Ekonomik krizle mücadele ederken, hayvan haklarına saygı göstermek ve onları korumak da önemlidir. Unutmayalım ki, bir toplumun medeniyet seviyesi, en zayıf ve savunmasız olanlara nasıl davrandığıyla ölçülür.. Hayvan sevmeyen saygı duymayan insanda sevmez saygıda duymaz.

Bolu'da CHP'li hiçbir belediyede yasa uygulanmayacak

Bu yasa onaylansa dahi Bolu ilimizde  Cumhuriyet Halk Partili hiçbir belediyemizde bu yasa uygulanmayacaktır. Bolu belediye başkanıTanju Özcan ve Veteriner İşleri Müdürümüz Figen Varlık hanımefendiye gösterdikleri hassasiyet için ayrıca teşekkür ederim" dedi.

2 yorum yapılmış

  • Köylü31 Mayıs 2024 - 15:24
    Bir haftadan beri, sokak kenarlarında upuzun yatmış sokak köpeklerine acaba ne olmuş olabilir?
  • 50 yıllık chp li31 Mayıs 2024 - 22:28
    sen öyle zannet, seni hiç sokak köpeği kovalamamış herhalde, bi avuç azınlığın değil, çoğunluğun sesi olmadığınız sürece sizlerden hiç bir şey olamaz. sokağın sesini dinleyin..

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.