Çok ağır cezalar geliyor

Çok ağır cezalar geliyor
8 Temmuz 2020

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri hakkında önemli bilgiler verdi. Metin; “Tarım arazilerine, tarım arazisi dışına çıkaracak hiçbir müdahale yapılamaz. Bu müdahaleye karşı çok ciddi bir yaptırım getiriliyor. Bu vesileyle tarım arazilerini daha sıkı bir şekilde tarımsal üretimin devamı yönünde kullanırız” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu’da başta yaylalar olmak üzere tarım arazileri ve meralarda izinsiz yapılaşma sorunu ile alakalı kanun teklifinin mecliste görüşüldüğü söyleyen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Aydın milletvekilimiz Metin Özkan ve AKP ve MHP grup üyelerinin imzasıyla oluşan bir kanun teklifini komisyonda görüştük. Bu kanun teklifinde birçok düzenleme var ama tarım arazilerinin korunması konusu biraz daha öne çıkıyor. 2014 yılında 5034 sayılı kanunumuzla beraber çok ciddi bir kanun düzenlemesi yapıldı. Tarım arazilerinin hiçbir türlü yapılaşmaya izin vermeyen, tarım arazisinin niteliğini bozucu her türlü müdahaleyi ortadan kaldıran bir düzenlemeydi. Ancak bu düzenlemenin cezaları konusunda uygulamadaki bazı aksaklıklar konusunda bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu meclisimiz tarafından görülmüş ve buna ilişkin bir kanun teklifi verildi. Biz de bakanlık olarak bu teklifi destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Metin, tarım arazilerindeki yapılaşmanın ciddi yaptırımları olacağının altını çizerek;  “Tarım arazilerine, tarım arazisi dışına çıkaracak hiçbir müdahale yapılamaz. Bu müdahaleye karşı çok ciddi bir yaptırım getiriliyor. İdari para cezası ardından 3 ay içinde eski haline getirmek mümkün değilse 3 katı para cezası ve yerel yönetimlerin yıkma zorunluluğu. Eğer yerel yönetimler bu yıkma işleminden de geri adım atarlarsa, bakanlık olarak biz devreye girip yerel yönetimlerin o sorumluluğunu yerine getirip ücretini yerel yönetimlere yıkma konusunda yani safha ağır cezaların olduğu tarım arazilerine müdahalenin ortadan kaldırılacağı varsa yine bunların yapılacağı bir ciddi ağır bir düzenleme. Tabii ki vatandaşlarımız bu konuda duyarlı ama bu duyarlılığı göstermeyenlere de gereken cezaları uygulamak gerekiyordu. Buna erişkin düzenlemeye de destek verdik. Sanırım bu hafta da genel kurulda gündeme gelir. Bu vesileyle de inşallah tarım arazilerini daha sıkı bir şekilde tarımsal üretimin devamı yönünde kullanırız” ifadelerini kullandı.

4 yorum yapılmış

  • Senda Aksungur8 Temmuz 2020 - 17:46
    Bu haber cok onemli amcak COK GEC KALINDI yinede cok yerinde bir karar Boluda tarim arazileri maalesef 3981 sayili kanunin 18.maddesinin yanlis ve haksiz kullanilmasi adina talan edilerek ortadan kaldirildi . Simdi nasil bu araziler geri alinacak bu problem buyuk.Bundan sonra bari mevcutlara ilisilmesin .TARIM ARAZILERI KORUNSUN DUNYA KITLIGA GIDIYOR DENILIYOR ANADOLU YINE ESKIDEN BERI OLDUGU GIBI TARIMIN ANA VATANI OLSUN
  • Bolu 8 Temmuz 2020 - 20:36
    İlk önce ilbaşkanlarının yayla ve yayla evleri denetlenmelidir...
  • Hasan Kudal 9 Temmuz 2020 - 06:29
    Tarım arazisi kesinlikle korunmalı. Betonlaşmaya izin verilmemeli. Ancak yerel yönetimler canını okuyor yetkililer. Toprak herşeyimiz, beton ve para yenilmiyor. Toprak demek ekmek demek. İnşallah gerçekleşir.
  • Ismail bakir9 Temmuz 2020 - 09:27
    Yaylalarda evleri olanlar. Evlerinin çevresinde o kadar fazla toprağı çevirmişler ki bırak hayvan otlatmayi tel orgu kafeslerin icinde arabanla dönemiyorsun..

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.