Cumhuriyet bugün 97 yaşında!

Cumhuriyet bugün 97 yaşında!
29 Ekim 2020

Bolu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı. Bolu Valiliği bahçesinde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Ahmet Ümit tebrikleri kabul etti.

Haber: Ayşe Tavaş

29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet, bugün 97 yaşında. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da kutlandı. Şehrimizde dün başlayan resmi törenler, bu sabah 10.00'da Valilik önünde yapılan tebriklerin kabulü ile devam etti.

Vali Ümit yaptığı konuşmada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bir asırlık şanlı bir geçmişe sahip istiklal mücadelemizin zaferlere ulaşmasında ve yeni devletimizin kuruluşunda görev üstlenen tüm Kahramanlarımızı saygıyla yad ediyorum. Bin yıldır dünyanın en gözde ama üzerinde en çok mücadele edilen coğrafyasında yaşamamızın bedelini canlarıyla ödeyen şehitlerimize Cenabı Haktan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törene, Ak Parti Milletvekili Arzu Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Dündar Şahin Güngör, Belediye başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Özalp, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, İl Jandarma Komutanı Ömer Ersever, Baro Başkanı Sabri Erhendekçi, Vali Yardımcıları, İl Müdürleri, Siyasi Partileri İl Başkanları, muhtarlar, gaziler basın mensupları ve vatandaşlar da katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, Emniyet ve Jandarma Ekipleri, kamu kurum araçlarının konvoyuyla son buldu

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.