Demedi demeyin, 4 yıl hapis cezası var

Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, ormanlara giriş yasağı kararı almadıklarını açıklayarak, “Yüzde 65'i ormanlarla kaplı kentte sıcaklıkların yükselmesi ve nemin düşmesiyle yangın riski arttı. Ormanda ateş yakılması kesinlikle orman kanununa göre

Demedi demeyin, 4 yıl hapis cezası var
1 Ağustos 2021

Akdeniz ve Ege bölgelerinde etkili olan orman yangınlarının ardından yüksek hava sıcaklıklarıyla birlikte nem oranının da düşmesi yüzde 65’i ormanlarla kaplı Bolu’da yangın riskini artırdı. Orman yangınlarına karşı ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirten Bıyıklı, “Son günlerde görmüş olduğumuz bir günde bu kadar çok yangının çıkmasıyla birlikte tedbirlerimizi biraz daha artırdık. Şu anda mevcut bulunan yangın söndürme ekiplerimizin bir kısmı da güneydeki yangınlara geçtiği için elimizde bulunan ekipleri sürekli olarak arazide diri tutuyoruz. Bundan dolayı da bölgemizdeki insanlara biraz daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Özellikle kırsala çıkan insanlarımızın yangınla ilgili olmaz diye küçük bir ateşi yakmamaları lazım” şeklinde konuştu.

BU MEVSİMDE ANIZ YAKILMASIN UYARISI

Vatandaşlara yangın riski nedeniyle anız yakmamaları uyarısında bulunan Bıyıklı, şunları söyledi:

“Özellikle son günlerde hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte anızla ilgili risklerimiz yükseliyor. Anız kesinlikle bu mevsimlerde yakılmaması lazım. Ama bitkisel artıkların yanması gerekiyorsa yağmurlar başladıktan sonra nemli havalarda bırakmaları ve kontrollü bir şekilde orman idaresine bilgi vermek suretiyle yakılması daha uygun olacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızı hassasiyete davet ediyoruz"

ORMANDA ATEŞ YAKMANIN CEZASI 4 YILA KADAR HAPİS

Bolu’da ormanlara giriş yasağı kararı alınmadığını ifade eden Bıyıklı, “Orman alanlarına giriş yasağıyla ilgili resmi bir karar almadık. Fakat ormanda ateş yakılması kesinlikle orman kanununa göre suç teşkil ettiği için yasaktır. Ateşin bırakılması, yakılması suçtur. Bu suçun cezası 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasını gerektiriyor" diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.