Engellilere engelsiz projesiyle Bolu'da ilke imza attılar

Engellilere engelsiz projesiyle Bolu'da ilke imza attılar
15 Eylül 2020

Bolu'da Es My World adı altında kozmetik ve güzellik sektöründe hizmet veren Es My World güzellik merkezi “Engellilere Engelsizlik” projesiyle Bolu’da bir ilke imza attı. Engelli vatandaşlara yönelik bir senedir ücretsiz kişisel bakım hizmeti veren böylelikle engelli vatandaşların gönüllerini fetheden Es My World geliştirdiği projesiyle diğer güzellik merkezlerine de örnek olması bekleniyor.

Haber:Ayşe Tavaş 

Yaşamlarını başkalarının yardımı ve bakımı olmadan devam ettiremeyen engelli vatandaşlarımızın sosyo kültürel hayatta sıklıkla insan hakları ihlallerine uğradığı günümüzde onların yaşamlarına bir nebze kolaylaştırabilmek adına Bolu’nun tabaklar mahallesinde bulunan Es My World güzellik merkezi  engelli vatandaşlara yönelik ücretsiz kişisel bakım hizmeti vererek Bolu’da bir ilke imza attı.  İşletme sahibi Eren Sayan tarafından geliştirilen“Engellilere Engelsizlik” projesiyle engelli vatandaşların kişisel bakım ihtiyaçları ücretsiz şekilde karşılanıyor.

“Allah Onlardan Razı Olsun”

29 yaşındaki belden  aşağısı tutmayan Emine hanım vücudunun temel kişisel bakım hizmetlerini karşılayamamaktan rahatsız oluyormuş. Kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılayacak yakınının olmadığını dile getiren Emine hanım “Vücudumun belden aşağısı tutmuyor kendim kişisel bakım hizmetlerimi yapamıyorum bana bu konuda yardımcı olacak kimsem yok tek oğlum var ancak oğlum belirli yere kadar yardımcı olabiliyor. Yaklaşık 8 ay önce bir yakınım Es My World güzellik merkezinin engellilere yönelik ücretsiz bakım hizmeti verdiğini söyledi bende onlara ulaştım. 2 aydır buradan ücretsiz hizmet alıyorum Allah onlardan razı olsun benim bu ihtiyaçlarımı karşılayacak ekonomik bütçem yoktu. Burada bana lazer tedavisi hizmeti veriyorlar. Beni mutlu etmek adına cilt bakımıma kadar tüm ihtiyaçlarımı karşılıyorlar. Toplumda benim gibi engelli bireyleri düşünen bu insanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Diğer işletmelere de örnek olacaklarını düşünüyorum. Benim gibi engelli bireyler için yaşam şartları çok zor. Es My World ailesi benim yaşamıma bir nebze kolaylaştırdı onlara bu konuda minnettarım” ifadelerini kullandı. 

“Engellilere Engelsizlik Projemiz Gönül İşidir”

Bolu’da bir ilke imza attıklarını dile getiren Es My World  Güzellik Uzmanı Gülten Görgülü, “Projemiz İşletme sahibimiz Eren Sayan tarafından geliştirildi. Bizlerde projeyi duyunca  memnuniyetle kabul ettik. Engellilere Engelsiz adlı projemiz gönül işidir maddi bir beklentimiz yok. Engelli vatandaşların gönüllerini kazanabildiysek ne mutlu bizlere. Yaklaşık bir senedir ücretsiz şekilde engelli vatandaşlara hizmet veriyoruz pandemi sürecinde hizmetlerimize ara versekte bu süreçte hijyen koşullarına daha titiz yaklaşarak hizmetlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bir senedir toplamda 10 engelli vatandaşa ücretsiz bakım hizmeti sunduk. Es My World ailesi olarak verdiğimiz hizmetle engelli vatandaşlara yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere herşey para demek değil. Engellilere engelsizlik projemizin diğer güzellik merkezlerine de örnek olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.