Esnaf Vali Ümit'ten gelecek müjdeli haberi bekliyor

Esnaf Vali Ümit'ten gelecek müjdeli haberi bekliyor
4 Haziran 2021

Yukarı Çarşı'da yapılacak olan Tarihi Arasta Projesi kapsamında 145 esnafın dükkanında çalışma yapılacak. Belediye Başkanı Tanju Özcan esnafın cebinden para çıkmaması için Kültür Varlıklarını Korunmasına ait katkı payından ödenek alabilmek için müracaatta bulundu.

Şu an Vali Ahmet Ümit'in önünde duran dilekçeye valilik makamı olumlu yanıt verirse 145 esnafın cebinden para çıkmadan çalışmalar başlayacak. Aksi taktirde Bolu Belediyesi esnaftan para toplamak zorunda kalacak. Şu an 145 esnaf valilikten müjdeli haberi bekliyor.

SUNDURMA PROJELERİ ONAYLANDI..

Kentsel Arkeolojik Sit Alanında kalan, Büyükcami Mahallesi Yukarı Çarşı Arasta projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 14.04.2017 tarih 4265 sayılı kararı ile onaylanan cephe iyileştirme projeleri kapsamında, Koruma Kurulu’nun 12.03.2020 gün 7333 sayılı kararı ile Tabela Projeleri, 10.09.2020 gün 467 sayılı kararı ile de Revize Sundurma projeleri onaylandı.

6 MİLYON TL HARCANACAK...

Büyükcami Mahallesi “Tarihi Arasta Cephe Sağlıklaştırma Projeleri Uygulamaları için” Bolu Belediye Meclisi’nin 11.10.2017 tarih ve 2017/432 sayılı Kararına, ek olarak 08.03.2021 tarih, 2021/115 sayılı meclis kararı ile 5366 sayılı “Yıpranan Tarihi Kültürel Taşınmaz Varlıklarının Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması” hakkındaki kanununa dair karar alındı. Tarihi Arasta Projesi devamı olan Sundurma Ve Tabela Proje uygulamaları ve söz konusu alanda alt yapı, aydınlatma ve taş döşeme işi için tahmini 6 milyon TL harcanacak.

BAŞKAN ÖZCAN 2 MİLYON 500 BİN TL'LİK KATKI PAYINI İSTEDİ...

Alınan meclis kararlarına ve 5366 sayılı yasanın 4/son maddesi düzenlemesinde yer alan “Yenileme alanlarında uygulanacak projelerin, kamulaştırma, plan, proje ve yapının işlerinde kullanılmak üzere, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 12’inci maddesine göre oluşturulan, Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına ait, Katkı payı hesabından Belediyelere aktarma yapılır” hükmüne istinaden, proje yapım maliyeti olan 2 milyon 500 bin TL’nin, Kültür Varlıklarını Korunmasına Ait Katkı Payından Belediye hesaplarına aktarılması için Başkan Tanju Özcan Valilik makamına müracaat etti.

PARA AKTARILMAZSA ESNAFIN CEBİNDEN ÇIKACAK...

Talep edilen katkı payı bedeli Bolu Belediyesine aktarıldığı taktirde Tarihi Arasta Projesinin uygulanacağı alanda yer alan 145 adet işyeri sahibi olan esnaflardan bedel talep edilmeyecek. Aksi durumda proje kapsamında yapılan masraflara ilişkin, hizmet bedeli olarak Belediye cephe sağlıklaştırma hizmet bedeli olarak esnaflardan para toplamak zorunda kalacak.

Şimdi esnafın gözü kulağı validen gelecek haberde.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.