Fatih Metin ağırlığını hissettiriyor

Fatih Metin ağırlığını hissettiriyor
7 Mayıs 2021

Geçtiğimiz yıl temeli atılarak yapımına başlanan Seben Taşlıyaya Göleti Sulaması işinde çift taraflı yürütülen tünel kazı ve destekleme işi tamamlandı. Öte yandan Toprak Mahsülleri Ofisi tarafından ilimizde toplam 130 üreticiden 1020 ton sofralık patates alımı yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin Bolu için yapılan çalışmalarda ağırlığını hissettiriyor.

Tünelde ışık göründü

Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve Bolunun Çukurovası olarak bilinen Seben'de tarıma büyük katkı sağlayacak olan Seben Taşlıyayla Göleti Sulaması için yapılan tünelde sona gelindi.

Toplamda 1150 metre uzunluğunda açılan tünel ile Seben Taşlıyayla Göletinde bulunan su Seben ovasına sulama suyu olarak aktarılacak. Proje kapsamında Seben ovasında 32 bin 800 tarım alanı sulanacak.

"Memleketimize hayırlı olsun"

Konuyla ilgili konuşan Fatih Metin, "Geçtiğimiz yıl temelini attığımız Seben Taşlıyayla Göleti Sulaması işinde çift taraflı yürütülen tünel kazı ve destekleme işleri tamamlanmıştır. Hızlı bir şekilde kaplama betonunu yaparak suyun bir an önce Seben ovasına ulaştıracağız’ şeklinde konuştu.

Ekonomiye 25 milyon TL katkı

Ayrıca 21 milyon TL maliyetli Boru ve malzeme alımı ihalesinin de yapıldığını belirten Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, projenin tamamlanması ile 186 km sulama şebekesi döşenerek çiftçilerin modern sulama sistemleri ile tarım yapması sağlanacağını, 2021 fiyatları ile Bolu ve ülke ekonomisine yıllık 25 milyon TL tutarında katkı sunacağını belirtti.

BOLU'DAN 1020 TON PATATES ALINDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla görevlendirilen Toprak Mahsülleri Ofisi tarafından ilimizde toplam 130 üreticiden 1020 ton sofralık patates alımı yapıldı.

Alımı yapılan patatesler başta Bolu Valiliği ve Kaymakamlıkları olmak üzere komşu illerin Valiliklerine teslim edildi. Üreticilerin ellerinde kalan stok fazlası ürünlerin alınarak üreticilerin desteklenmesi, yeni üretim sezonu için gerekli olan girdilerin temininde çiftçilere çok önemli katkılar sağladı. 

"Her zaman üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla TMO tarafından üreticilerimizin stok fazlası patateslerinin alınarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılması son derece önem arz etmektedir. Ramazan ayında TMO görevlileri mesai mefhumu gözetmeksizin üreticilerimizin ürünlerinin alınmasında yoğun çaba sarf ederek görevlerini titizlikle ifa etmişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni üretim sezonun üreticilerimize bolluk ve bereket getirmesini Rabbimden temenni ederim ”şeklinde ifade etti.

1 yorum yapılmış

  • Mengenli7 Mayıs 2021 - 11:20
    Sayın hemşehrimiz ve herkese, Allah, sağlık ve işlerinde başarılar versin.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.