Fatih Metin'den Tanju Özcan'a bağış toplama tepkisi

Fatih Metin'den Tanju Özcan'a bağış toplama tepkisi
3 Temmuz 2021

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Belediyesinin cami yaptırma projesine destek verirken Başkan Tanju Özcan’ın siyasetçilere camiye bağış yapmaları için mektup yazmasına tepki gösterdi. Metin, “Hiçbir zaman davul zurna ile cami bağışı toplanmaz. Dilenci gibi de oraya buraya yalvarılmaz.” dedi.

HABER / ASLI AKIŞ

Bolu Belediyesi tarafından Borazanlar Mahallesinde yaptırılacak olan cami için çalışmalar devam ederken Başkan Özcan’da siyasi parti liderlerine mektup yazarak bağış çağrısında bulundu. Bolu Belediyesinin cami yaptırma projesini desteklediğini söyleyen Metin, “Camiler İslam dünyasının mührüdür. Dolayısıyla öncelikle Sayın Başkana, Tanju Bey’e teşekkür ediyorum. Buradaki bir eksikliği, bir sıkıntıyı vatandaş adına bizzat ortaya çıkarak, buraya bir cami yapacağız noktasında bir irade göstermiştir teşekkür ediyorum. Benim gibi herkese düşen de o caminin yapımı konusunda destek olmaktır” diye konuştu.

"BAŞKAN DİLENCİLİĞİ BIRAKSIN"

Metin, Başkan Özcan’ın aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bulunduğu siyasi parti liderlerine camiye bağışta bulunmaları için mektup göndermesine sert sözlerle tepki göstererek şunları söyledi:
“Bugün Türkiye’de yapılan bütün camileri millet yapmıştır. Vatandaşımızın hayıtlarıyla yapılmıştır. Vatandaşımız her türlü yerde derneğini kurmuştur yapmıştır. Hiçbir zaman davul zurna ile cami bağışı toplanmaz. Dilenci gibi de oraya buraya yalvarılmaz. Cami inşaatı yapacağını duyurursun, ‘Hayrınız varsa buyurun’ dersin millet bu hayrı yapar. Bugüne kadar yarım kalmış cami gördünüz mü? Bu millet bu camiyi yapar. Benim gibi herkese düşen de o caminin yapımı konusunda destek olmaktır.  Ama bunu da siyaset malzemesi haline getirip, oraya buraya mektup yazıp dilenci olmak da yanlış olur. O yüzden Sayın Başkan da dilenciliği bıraksın, işine baksın, biz de destek olalım hep beraber yapalım. Bu tip şeyler gereksiz, yani Bolu’ya da yakışmayan şeyler. Gündem olmaması gereken şeyler. Bugün Bolu’da yüzlerce cami, yapıldı, yapılıyor. Dolayısıyla ben daha önceki projelerinde de söyledim. Yapıyorsa yapsın, yapamıyorsa ‘Ben yapamıyorum’ desin biz yaparız.”

 

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.