Gölcük Tabiat Parkı sil baştan yenileniyor

İşletmesi uzun yıllar Bolu Belediyesinde olan fakat anlaşma şartlarına uyulmadığı için belediyeden geri alınan Gölcük Tabiat Parkı'nda hummalı çalışma devam ediyor. Bakımsızlıktan harabeye dönen Gölcük sil baştan yenileniyor.

Gölcük Tabiat Parkı sil baştan yenileniyor
6 Ağustos 2024

Belediyeden geri alındıktan sonra hemen çalışmalara başlayan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü hemen yenileme çalışmalarına başladı.

Her yıl yerli ve yabancı olmak üzere binlerce turistin ziyaret ettiği Gölcük Tabiat Parkı’nın işletme hakları Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, Bolu Belediyesinden alınmıştı. Yaşanan bu gelişmeden sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şubesinin koordinesinde, Gölcük Tabiat Parkı’nda çevre düzenlemesi başta olmak üzere bakımsızlıktan kırılan, dökülen, yıkılan tüm masalar, çitler ve piknik alanlarını yenileme çalışmaları başladı.

SEYİR TERASI YAPILIYOR

Çalışmalar kapsamda 100 on bir  piknik masası tamir edildi. Parkın çeşitli noktalarına çöp konteynerleri yerleştirildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar göle yeni bir tuvalet yapılması için ihaleye çıktı. Ayrıca kamelya ve otopark düzenlemesi ile büfe yapımı ve yeni bir seyir terasının inşası için çalışmalar başladı.

Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı ve Gölcük Tabiat Parkı'nın Bolu'ya yakışır bir hale getirileceği öğrenildi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.