FETÖ'cüler ötmeye başladı

FETÖ'cüler ötmeye başladı
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Hakan Aydın'ın haberine göre; Bolu’da Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik düzenlenen operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, Cumhuriyet Başsavcılığı’na yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, operasyonların şu ana kadar yüzde 30’luk bölümünün tamamlandığı ifade edildi.

Tutuklanan 31 öğretmenin FETÖ/PDY silahlı örgütünün haberleşmede kullandığı By Locker sistemlerini telefonlarına yüklediği ve örgüt üyeleriyle iletişim halinde oldukları belirtildi. Ayrıca tutuklanan 7 ismin etkinlik pişmanlık yasasından yararlanarak tüm bildiklerini savcılara anlattıkları gelen bilgiler arasında.

Edinilen bilgiye göre, Bolu’da Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla devam eden FETÖ operasyonlarında yüzde 30’luk bölümün tamamlandığı belirtildi. 50 günden bu yana aralıksız devam operasyonlarda 460 kişi hakkında işlem yapıldı. Bu kişilerden 167’si tutuklandı, 144 kişi adli kontrol şartıyla ve 70 kişi de mahkemeye sevk edilmeden savcılık tarafından serbest bırakıldı. 58 kişi firari olarak aranıyor.

31 ÖĞRETMENİN TELEFONUNDA BY LOCKER YÜKLÜ

Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan kamu ve özel de çalışan öğretmenlerin telefonlarında yapılan incelemede By Locker programına rastlandı. Örgütün haberleşmek amacıyla kullandığı programın sorulması üzerine öğretmenlerin, ‘Çocuklar kurmuş’ diyerek sıyrılmaya çalıştıkları belirtildi. Ancak öğretmenlerin dediği gibi By Locker programını kullanmak ve çözmek kolay değil. Çünkü iki kez yanlış şifre girildiğinde, telefonda bulunan yazışmalar otomatikman siliniyor. Bu nedenle Bolu’da yapılan operasyonlar sonrası alınan onlarca telefonda şu ana kadar her hangi bir çalışma yapılmadı. Siber Suçlar Daire Başkanlığı tarafından Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’ne personel görevlendirilmesi bekleniyor. Personel görevlendirildiği taktirde, örgütün Bolu’da ki yapısının tamamen ortaya çıkacağı belirtiliyor. BY LOCKER NEDİR? By Locker Anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Aynı Whatsapp, Viber, Tango veya diğer uygulamalar gibi. Fakat diğer uygulamalara göre şifreli, kriptolu yazışmalar yapılmakta ve bu yazışmaların ele geçmesi zor hatta imkansız görünüyor. 7 KİŞİ ETKİN PİŞMANLIK YASASI 15 Temmuz FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün kalkışması sonrası yapılan çalışmalar sonrası 167 örgüt üyesi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan bazı isimlerin yürürlükte olan Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak amacıyla Cumhuriyet Savcıları’na başvuru yaptıkları belirtiliyor. Örgütün iç yüzünü gören 7 kişi, bu güne kadar ilişki içerisinde oldukları isimleri, örgütün Bolu’da ki yapılanması gibi birçok konuda Savcılara bilgiler aktarırken, verilen bilgiler sonrası operasyonların genişletildiği ifade edildi. OPERASYON EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bolu’da FETÖ operasyonlarının yüzde 30’luk bölümü tamamlandı. Edinilen bu rakamlara bakıldığında operasyonların uzun süre devam edeceği gözler önüne seriliyor.  
Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.