Akdaş etten iddialara net açıklama geldi

Bolu’nun ünlü markalarından Akdaş Et firmasının sucuklarında tek tırnaklı hayvan eti tespit edildiği söylemlerinin ardından açıklamalarda bulunan firma yetkilisi Mutlu Akdaş “Yapılan analizlerde kesinlikle Akdaş’ı ilgilendiren bir sonuç yoktur” dedi.

Akdaş etten iddialara net açıklama geldi
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Akdaş Et Sahibi Mutlu Akdaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yapılan analizlerde Akdaş markasını ilgilendiren bir sonuç olmadığını ve ayrıca yapılan analizlerde yüzde 10’luk hata payı olduğunu da ifade etti.

Mutlu Akdaş açıklamasında “Yapılan analizlerde kesinlikle Akdaş’ı ilgilendiren bir sonuç yoktur. Yapmış olduğumuz basın açıklamasının sosyal medyada yayınlanan haberlerin altına çok üzücü yorumlarla karşılaştık. Deniliyor ki Tarım ve Orman Bakanlığı’nın muayene ve analiz raporuna mı itibar edeceğiz yoksa sizin yaptırdığınız raporlara mı itibar edeceğiz şeklindeki yorumlarla karşılaştık. Bizlerde yedi eminde bulunan ürünleri gıda ve kontrol raporu tutarlarında Tarım Bakanlığı’nın onayına tabi olan laboratuvarlarda gerçekleştirdik. Çünkü bu analizleri Tarım İl Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımızın mahkeme kararı ile bilir kişiler tarafından gönderildi. Tekrar vurguluyorum yapmış olduğumuz analiz Akdaş sucuk veya Akdaş ek ürünleri ile ilgili değil. Yani Akdaş’ı ilgilendiren bu durum yok. Bizler sözleşmeli fason üretimler yapıyoruz. Bu firmalardan bir tanesine fason imalat yaptık ve bu yapmış olduğumuz fason imalat üzerinden ele alındı. Bu fason imalatlarda o kadar basit işler değil. Hayvan kesim raporları bütün incelemelerden geçtikten sonra sorumlu gıda mühendisimiz tarafından incelenir, hiçbir şekilde tek tırnaklı veya domuz gibi sucuğun içine girmeyecek bir ürünü bizler bu tesisimize sokmayız” ifadelerini kullandı.

DAHA GÜVENİLİR LABORATUVARLARDA TAHLİL EDİLDİ

İlk yapılan tahlillerde çıkan sonuçlarda meydana gelen yüzde 10’luk sapmalardan dolayı karara itiraz ettiklerini ve Kocaeli’nde bulunan ve yine Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olan Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvarlar’ında yeniden tahlil yapıldığını ve buradan da temiz raporu çıktığını vurgulayan Akdaş “Biz daha önce yapılan tahlillerde yazılan yüzdelik sapma paylarından dolayı bu karara itirazda bulunduk. Çünkü biz ürettiğimiz ürünlerden emindik. O yüzden bir üçüncü tahlil daha yaptırdık ve yedieminde bulunan numunelerden yeni örnekler alınarak Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvarlar’ında yeniden tahlil yapıldı ve buradan gelen sonuçta da temiz çıktı. Daha önce de dediğimiz gibi bu laboratuvarlarda zaten Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı ki daha güvenilir sonuçların elde edildiği bir laboravutar. Biz ürettiğimiz ürünlerden şüphemiz olmadığı gibi temiz çıkacağını da biliyorduk. Karar elimizde yani müşterilerimizin hiçbir şüphesi olmasın. Biz güvenilir ve kaliteli ürünler üretmeye devam edeceğiz” dedi. 

BİZ BU İŞE TİCARİ ANLAMDA YAKLAŞMIYORUZ

Amaçlarının ticari değil kaliteli ürün üretmek olduğunu vurgulayan Akdaş “Biz bu işe ticari anlamda yaklaşmıyoruz. Bu zamana kadar kaliteli ürünler yapmak için biz bu yola baş koyduk. Bizler bu işe ticari olarak bakmış olsak, bugün Türk Gıda Kodeksi’nin de onaylamış olduğu soya fasulyesi, lifler gibi ürünler kullanarak maliyetlerimizi daha da aşağılara çekerek daha fazla paralar kazanabiliriz. Ama biz hiç böyle düşünmedik ve kaliteli ürünler üretmeye çalıştık. Bu ürünleri hamile bayanlar, yaşlılar, çocuklarımız tüketiyor. Bizler yani kendi çocuklarımız daha güvenli ürünler yesin diyerek salam sosis yapmaya da başladık. İçinde soya yok, boya yok, renklendirici bile kullanmıyorum. Ama karşılaştığımız bu durum bizi çok üzdü. Bu süreçte maddi manevi desteklerini veren tüm herkese de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

GÜVENİLİR BİR GIDA YAPMAK ÜZERE YATIRIMLARIMIZI DÜZENLEDİK

Yatırımlarını tamamen güvenli gıda üretimi üzerine düzenlediklerini belirten Akdaş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İki yıl önce online satış ağını da kurduk. Türkiye’nin her tarafına sevkiyatlarımız bulunuyor. Yani biz elit bir marka olalım, hileye hurdaya bulaşmadan güvenilir bir gıda yapmak üzere yatırımlarımızı düzenledik. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Evet böyle birşey başımıza geldi demek ki piyasada birilerinin ayağına basmışız. Bu konu bizi ciddi anlamda üzdü, fakat geri dönüşler gerçekten çok güzel. İnşallah çok daha güzel olacak. Mevlama bu konu ile ilgili olarak verecek hesabımız yok. Biz düzgün ürün yapmaya, kaliteli ürünler üretmeye devam edeceğiz.”

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.