Arzu Aydın savcıları göreve davet etti

Arzu Aydın savcıları göreve davet etti
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın belediye personeli arasında siyasi partilere üyeliği olan çalışan istemediği yönünde yaptığı açıklamalara yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan’ın yaptığının mobing olduğunu belirten Milletvekili Aydın, Başkan Özcan tarafından bu tarz yapılan açıklamaların kanuna aykırı olduğunu belirtti.

Haber : Sefa GÜNAY

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın belediye personeli arasında siyasi partilere üyeliği olan çalışan istemediği ve siyasi partilere üyeliği olan çalışanların istifa etmelerini istemesi yönünde yaptığı açıklamalara sert çıktı. Başkan Özcan’ın yaptığı açıklamaların kanunda yeri olmadığını ve suç olduğunu belirten Milletvekili Aydın, “Ben basında çıkan bu haberleri savcılığında göreceğini düşünüyorum. Savcılığı göreve davet ediyorum” dedi.

"BU BİR MOBİNGTİR"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın çalışanlara yönelik yaptığı bu açıklamanın kanuna aykırı olduğunu ve suç olduğunu belirten Milletvekili Aydın, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, siyasi parti üyesi çalışan istemediğini ifade etti. Bunun daha da vahimi ‘eğer istifa etmezlerse gereğini yapacağım’ dedi. Şimdi bir hukukçu olarak da kanunları söylüyorum. Anayasa derki; Herkes dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, inanç benzeri sebepler gözetmeksizin kanun önünde eşittir. İş kanunda; Din, dil, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce gibi benzeri sebeplere dayanarak ayrım yapılmaz’ diyor. Belediye başkanı tarafından bu tür yapılan açıklamalar bir defa kanuna aykırı.. Bu kastettikleri devlet memuru değil. Belediye başkanı seçilmeden evvel ‘kimsenin siyasi partisine karışmayacağım’ diye beyanı var. Bu kadar görüş ayrılığı olmaz iki sene içinde. Bu çok ciddi bir ayrımcılıktır. Bu bir mobingtir. Dolayısıyla bu sebeple işten atılan kim olursa olsun onlara rica ediyorum; CHP’li, AK Partili, MHP’li diye ayırmıyorum. Gitsin İŞKUR’a. Müfettişler mutlaka bu konularla ilgilenecekler. Ama bu aleni suçtur. Ve ben basında çıkan bu haberleri savcılığında göreceğini düşünüyorum. Savcılığı göreve davet ediyorum. Çünkü vatandaşların siyasi görüşleri ne olursa olsun tüm vatandaşların teminatıyız. Bu teminata halel getirecek kimsenin bu şekilde davranışta bulunmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Reklam
Yorumlar

5 yorum yapılmış

  • ADİL OLMAK'sa (3 yıl önce)
    Sayın Arzu Özcan. Bırakın ucuz siyaseti, basit işleri. İlimizde, binlerce işsiz ve umutsuz gençler var. Madem siyaset yapacaksanız, bu gençlere iş imkanı yaratın, bu gençlere umut olun. O zaman görelim, Sizin hizmetlerinizi de alkışlayalım. Sayın Tanju Özcan, mobing uygulamış olsaydı, personelin yarıdan çoğunu başka alt görevlere atardı. Geçen dönemlerde olduğu gibi, git bizim partiye üye ol gel demiyor. Aksine, hiçbir parti üyeliği istemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet kurt (3 yıl önce)
    Syn vekil sen bolu milletvekilinin syn Özcan bolu belediye başkanı sizler beraber Bolu’ya ne katkı sağlayabiliriz Bolu’daki bir tane işsizimize yerelde basıl istihdam sağlarız demeniz gerekirken syn Cumhurbaşkanı gibi bay Kemal diyor sizler bay Tanju diyorsunuz ama vatandaş bunu istemiyor vatandaş uzlaşmacı bir tavır bekliyor vekillerden siyasetçilerden vatandaş geçim derdinde canınla uğraşıyor sizlerde bu kırıcı dilden uzak durun sandık her şeyin vicdanıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • İYİLER (3 yıl önce)
    akp üye olmayanları işe almadı önce üye ol deniliyordu başka parti üyesi isen istifa et gel diyenler kimdi hanımefendi şimdi mobing mi oldu hadi ordan
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Yahu neyi mobing bunun,mobing bir yere bağlı olma ihtiyacı duyurmaktır. Bağlı olmayın demiş iyi demiş. Bize mi bağlanın demiş nedir yani...Bu algısal çıkışları bırakıp ülkenin gerçek sorunlarını ele almak daha yerinde olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (3 yıl önce)
    Arzu Aydin.I.Sen Milletvekilligini birak avukatliga basla ve belediyede mobing uygulayanlarin hakkini savun.2.Partili devlet memuru olamaz.Devlet memurluguna giren kisilerden bile hicbir siyasi partiye uyeligi olmadigina dair taahhut belgesi istenir.3.Belediye iscileri parti uyesi olabilir.Belediye kamudur.Buradaki memurlar parti uyesi olamaz..
    0
    0
    Yanıtla
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.