Aşının yan etkisi oldu mu:Yan etki söz konusu değil

Aşının yan etkisi oldu mu:Yan etki söz konusu değil
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamalar sonrası Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi'nde Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Resim Heykel Müzesi Restorasyon Sonrası Açılış Programında konuştu. Dün Sinovac aşısı yaptıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'aşının yan etkisi oldu mu?' sorusuna yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Toplumların asıl zenginliği medeniyete yaptıkları katkıyla ölçülür. Son dönemde Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin modern bir yorumu olarak nitelendirebileceğimiz yeni bir mimari üslubu ülkemizde yerleştirmeye çalışıyoruz.Dünyada siyasi ve ekonomik güç dengelerinin yeniden biçimlendiği bir döneme girerken üzerinde en çok durmamız gereken hususların kültür, eğitim ve aile olduğuna inanıyorum. Artık ülkelerin egemenlik hakları fiziki sınırlarından ziyade dijital dünyada saldırı altında bulunuyor.

AŞIDA YAN ETKİ OLDU MU? CUMA NAMAZI SONRASI FLAŞ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptırdığı Kovid-19 aşısının şu anda herhangi bir yan etkisinin söz konusu olmadığını belirterek, "Evelallah sapasağlamım. 28 gün sonra, bir gün gitti. İkinci aşımızı olacağız." dedi. Erdoğan, cuma namazını kıldığı Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nin çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Dün yaptırdığı Kovid-19 aşısının bir yan etkisi olup olmadığı yönündeki soru üzerine Erdoğan, "Şu anda herhangi bir yan etki söz konusu değil. Evelallah sapasağlamım." dedi.

Erdoğan, 28 gün sonra aşının ikinci dozunun yapılacağının hatırlatılması üzerine, "​​​​28 gün sonra, bir gün gitti. İkinci aşımızı olacağız." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın Avrupa Birliği (AB) ülkeleri içindeki dolaşımda aşı pasaportu olması yönündeki talebinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, bunun kendi açılarından da değerlendirilecek bir konu olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Özellikle uluslararası diplomasi noktasında değerlendireceğimiz bir konu. Şu anda Yunanistan böyle dedi diye böyle olacak, böyle bir şey yok. Bunu bizim de her şeyden önce dışişleri teşkilatımızla şöyle masaya yatırıp konuşmamız lazım, nedir, ne değildir diye." şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yunanistan ile 25 Ocak'ta bir görüşme gerçekleşecek. AB ile de ilişkileri rayına oturtmak istiyoruz demiştiniz. Bu konu hakkında ne söylemek istersiniz. Yunanistan ile Doğu Akdeniz, Ege meselesi, Kıbrıs meselesi mi konuşulacak?" şeklindeki soru üzerine, "1963'ten beri biz AB ile olan münasebetlerimizi, ilişkileri hep olumlu istikamette götürmenin gayreti içindeyiz. Ne yazık ki bugüne kadar AB bizlere verdiği sözleri hiç tutmadı. Şimdi yeni bir sürecin içerisindeyiz." dedi.

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.